Kirkon pitäisi avautua seksuaaliselle moniarvoisuudelle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Chileläinen homojärjestä El Movimiento de Integración y Liberación Homosexual (Movilh) on vaatinut maan pappeja ja munkkeja lakkaamaan synnyttämästä vihaa homoseksuaalisuutta kohtaan ja sen sijaan ponnistelemaan sen puolesta, että uskonto alkaisi ymmärtää seksuaalista moniarvoisuutta.

Uskonto on ottaen huomioon sen homofobiset julistukset minkä tahansa vähemmistön yhteiskunnallisen etenemisen pahin vihollinen. Tämä vaara kasvaa puhuttaessa homojen lesbojen, transsukupuolisten ja biseksuaalien ihmisoikeuksista, koska vihan synnyttämisestä homoyhteisöä kohtaan on tullut päivittäinen rutiini satojen uskovaisten keskuudessa.

Movilh on antanut julkilausuman, jossa se tuomitsee pappien ja munkkien homofobiset asenteet. Järjestön kohdistama syytös perustuu chileläisten kirkonmiesten viimeisiin julkilausumiin, joissa alaikäisten seksuaalinen hyväksikäyttö liitetään homoseksuaalisuuteen ja joissa he vastustavat tasa-arvon sisällyttämistä Chilen lainsäädäntöön.

Tällaisiin syytöksiin Movilh on vastannut sanomalla, että ”tällaiset mielipiteet ovat osa selvää korkeimman katolisen hierarkian edustajien harjoittamaa homofobista kampanjaa, joka yrittää käyttää seksuaalisen suuntautumisen monimuotoisuutta alaikäisiin kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäytön syntipukkeina”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!