Syrjintää tutkitaan Chilessä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Chileläinen seksuaalivähemmistöjä edustava järjestä El Movimiento de Integración y Liberación Homosexual (Movilh) tapasi huhtikuun loppupuolella maan poliitikkoja tarkastellakseen homofobiaan perustuvia syrjintätapauksia.

Movilhin aloitteesta Chilen ihmisoikeuskomission puheenjohtaja Alberto Pecht tapasi yhdessä presidentin sihteeristön virkailijoiden Marilaura Toron ja Carlos Larraínin kanssa Movilhin edustajat keskustellakseen maassa sattuneista homofobisista tapauksista.

Eräät järjestön jäsenet kokoontuivat yhdessä poliitikkojen kanssa viitoittamaan tietä, jota seurattaisiin oikeuden toteutumiseksi niissä syrjintätapauksissa, jotka ovat kohdistuneet eri henkilöihin näiden seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin takia. Kokouksen jälkeen Movilhin puheenjohtaja Rolando Jiménez julisti, että ”moniin oviin on kolkutettu” oikeuden toteutumiseksi Contreras-tapauksessa (toistaiseksi yksi vakavimmista ja väkivaltaisimmista syrjintätapauksista, jotka ovat tulleet järjestön tietoon) ilman että asiaan olisi saatu positiivista ratkaisua. Sen takia Movilh arvosti suuresti sitä, että herra Pecht ja koko hänen avustajakuntansa oli valmis analysoimaan tapahtuneen muodostaakseen oman kantansa asiaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

César Contreras Seguras, tutkimusvirkailija, oli erotettu työpaikastaan hänen seksuaalisen suuntautumisensa takia.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!