Ecuadorilainen homopoliitikko naimisiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Ecuadorilaisen Fuerza Ecuador-puolueen johtaja meni naimisiin poikaystävänsä kanssa Buenos Airesissa, koska homoavioliitot eivät ole mahdollisia hänen kotimaassaan. Ecuadorin homojärjestöt ovat ylpeitä mutta vaativat, että heidän maansa poliitikot ryhtyvät toimenpiteisiin tasa-arvoisen avioliittolainsäädännön mahdollistamiseksi.

Ecuadorilaisen Fuerza Ecuador-puolueen johtaja Humberto Mata on solminut avioliiton poikaystävänsä Maximiliano Novoan kanssa. Koska samaa sukupuolta olevat henkilöt eivät voi solmia avioliittoa keskenään Ecuadorissa, miehet matkustivat Argentiinaan mennäkseen naimisiin Buenos Airesissa.

Ecuadorilaiset homojärjestöt ovat ylpeitä siitä, että poliittisen puolueen johtajalla on ollut rohkeus solmia homoavioliitto ja tehdä sen julkisesti.

Ecuadorin homojärjestöt vaativat kuitenkin maansa poliitikkoja tekemään työtä tasa-arvon puolesta ja säätämään lait, jotka mahdollistavat samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Humberto Matan poikaystävänsä kanssa solmimaa avioliittoa ei tunnusteta Ecuadorissa maan puutteellisen lainsäädännön takia.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!