Uutta: Vihreiden HLBTI-ehdokkaiden huhtikuun manifesti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Vihreät HLBTI-ehdokkaat ovat julkaisseet ns. huhtikuun manifestin. Vaikka seuraavalla eduskuntakaudella saataisiinkin tasa-arvoinen avioliittolaki, monet muut HLBTI-kysymykset odottavat ratkaisuja. Lista on yllättävän pitkä, vaikka muualta kuuluukin: "Tehän olette saaneet jo melkein kaiken".

* Tasa-arvoinen avioliittolaki
* Kansallinen toimintaohjelma seksuaali- ja sukupuolivähemistöjen syrjintää vastaan
* Homofobisten ja transfobisten viharikosten kattava tilastointi
* Yhdenvertaisuussuunnitelmat pakollisiksi peruskouluihin ja työpaikoille
* Vähemmistövaltuutetulle valtuudet puuttua myös seksuaalivähemmistöjen syrjintään
* Transfobinen ja homofobinen työsyrjintä kitkettävä
* Sateenkaariperheiden lapsille oikeus kaikkiin vanhempiinsa – vaikka - vanhempia olisi enemmän kuin kaksi
* Perhevapaat tasa-arvoisiksi – isäkuukausi myös rekisteröidylle puolisolle ja etävanhemmille oikeus vanhempainvapaaseen
* Homo- ja biseksuaalisuuden "eheytyksen" kutsuminen terapiahoidoksi kiellettävä
* Eheytystä markkinoiville järjestöille ei kanavoida julkista tukea
* Homottelulle ja koulukiusaamiselle nollatoleranssi

Manifesti löytyy tältä nettisivulta. Siinä on myös luettelo allekirjoittajista.
http://www.vihreat.fi/hlbt

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Huhtikuun manifesti julkaistiin eilen íllalla Helsingissä Hugo's Roomissa. Manifestin esitteli Anna Moring, yksi allekirjoittajista. Kesto 3'35"

Audio
Audio
Tilaisuudessa käytettiin kolme puheenvuoroa. Jani Toivola puhui omia kokemuksiaan yhdenvertaisuuskasvatuksesta. Hän kiertelee mm. kouluissa ympäri maata. Aikuisilla on pelot ja ennakkoluulot erilaisuutta kohtaan. Lapsilla niitä ei vielä ole, mutta ne kylvetään vähitellen kasvaviin lapsiin. Kesto 6\'10"
Audio
Vihreissä on nollatoleranssi homojen syrjinnässä. Ville Ylikahri on toiminut opettajana ja hän oli ulkona kaapista. Kaikissa kouluissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä ei kerrota avoimesti, ei luokassa eikä opettajainhuoneessa. Jotkut haluavat hyssytellä: älkää tehkö numeroa homoudestanne. Ville haluaa aina tehdä homoudestaan numeron. Myös poliitikkona on tärkeää olla oma itsensä. Kesto 6\'25"
Audio
Tuomo Railo on ehdokkaana Uudellamaalla. Hän on tanssitaiteilija ja sanoo lähteneensä ehdokkaaksi ärtymyksestä viime aikaiseen keskusteluun. Tuomo haluaa kiinnittää huomion kulttuuripoliitiikkaan. Oikeistopopulismin nousu on näkynyt mm. Hollannissa ja Tanskassa niin, että kulttuurin tuki on lähes puolitettu. Jopa orkestereita on lopetettu. Taidelaistosten lopettaminen merkitsee vuosikymmenien kehitystyön tuhoamista. Kesto 4\'20"

4 kommenttia

Miks tuollakaan leijonalla ei ole pippeliä? Sillä alkuperäisellä sellainen toki on, tuo kun on urosleijona!
Vihreät olisivat voineet lisätä listallensa: Ihmisoikeuksien ja GLBTI*-oikeuksien painottaminen maahanmuuttoa harkitseville ja jo maassa asuville siirtolaisille, ja lisäksi: maahanmuuttajien omien GLBTI*-ihmisten ongelmien kartoitus ja ongelmissa olevien auttaminen.

Mutta ilmeisesti tämä olisi kertonut, että maahanmuutto ei välttämättä ole niin iloinen ja positiivinen asia jollaiseksi vihreät sen haluavat kaikkien uskovan (vaikka pakottamalla).