Avioliitto lähestyy tasa-arvoa Brasiliassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Runsaat 170 kansanedustajaa on Brasiliassa tukenut parlamentaarisen rintaman luomista samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten avioliittojen laillistamiseksi. Brasilian homoliiton puheenjohtaja on ilmaissut ylpeytensä edistysaskeleista.

Brasilia valmistautuu hyväksymään lähitulevaisuudessa tarvittavat lait, joiden turvin ketkä tahansa kaksi henkilöä voivat solmia avioliiton, ovat he sitten homoja tai heteroja.

Maan parlamentissa muodostettiin maaliskuun lopussa runsaan 170 kansanedustajan tuella parlamentaarinen rintama seksuaalivähemmistökansalaisia varten. Rintaman tarkoituksena on kerätä riittävä tuki lainsäädännön muuttamiseksi niin, että samaa sukupuolta olevat henkilöt voivat solmia keskenään avioliiton.

Brasilian liittovaltion homojen, lesbojen, transsukupuolisten ja biseksuaalien liiton (FELGTB) puheenjohtaja Antovio Poveda on todennut tästä askeleesta kohti tasa-arvoa, että ”on erittäin hyvä uutinen, että yli 170 kansanedustajaa ja senaattoria on ilmaissut halunsa olla osa tätä parlamentaarista rintamaa Brasilian seksuaalivähemmistöjen tasa-arvon puolesta ja homofobiaa, transfobiaa ja bifobiaa vastaan”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myös Argentiinan seksuaalivähemmistöjä edustavan liiton (Federación Argentina de Lesbianas, Gais, Bisexuales y Transexuales – FALGBT) puheenjohtaja Esteban Paulòn antoi asiasta lausunnon julistaen, että ”muutoksen aalto ulottuu yli koko Latinalaisen Amerikan”.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!