Apple poistanut sovelluskaupastaan homojen eheyttäjien sovelluksen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 2

Tilannepäivitys 23.3.

Exodus International -järjestön johtaja Alan Chambers on kertonut Twitter-palvelussa, että sovellus on poistettu App Storesta. Kaikkiaan liki 150 000 ihmistä allekirjoitti netissä vetoomuksen, että Applen pitäisi poistaa sovellus jaosta.

Uutinen 21.3.

Applen sovelluskaupassa App Storessa on ladattavana iPhonelle ja iPadille Exodus Internationalin ilmainen sovellus, jolla välitetään mm. tietoa Exoduksen toiminnasta ja uutisia. Trust Wins Out -järjestö vaatii Applea poistamaan sovelluksen levityksestä.

Asiasta kertoi Suomessa IT-viikko.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Apple on antanut sovellukselle 4+ -luokituksen, jolloin sovelluksessa ei Applen mielestä ole mitään ei-toivottavaa sisältöä.

Exodus International on järjestö, joka pyörittää ns. "ex-gay" toimintaa. Järjestön uskomuksen mukaan homoseksuaalisuudesta voi "parantua" heteroksi terapian avulla ja rukouksen voimalla. Suomessa Exodus-järjestön jalanjäljissä toimii Aslan ry.

Ex-gay -liike vetoaa usein yhdysvaltalaisen NARTHin kannanottoihin. NARTH (National Association for Research & Therapy of Homosexuality) puolestaan on pieni järjestö, jonka jäsenien (psykiatreja ja muita) mielestä homoseksuaalisuus on sairaus, josta voi eheytyä, ja se kannattaa homoseksuaalisuuden palauttamista sairausluokituksiin. NARTH ei kuulu mihinkään alan kansainväliseen kattojärjestöön.

Finnqueer/psykiatria: http://www.finnqueer.net/etusivu.cgi?o=10_1

Nettivetoomuksen, jossa vaaditaan sovelluksen poistamista, on maanantai-iltapäivään mennessä käynyt allekirjoittamassa runsas 80 000 ihmistä. Jos sovellusta ei poisteta Applen kaupasta, aikoo Truth Wins Out järjestää Applen toimistojen edessä lehdistötilaisuuden, jossa esillä ovat Exoduksen toiminnan uhrit.

Toistaiseksi Apple ei ole kommentoinut asiaa.

Apple on perinteisesti suhtautunut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluviin ihmisiin asiallisesti ja toiminut syrjintää vastustaen.

Truth Wins Out: TWO Statement On Exodus iPhone app
IT-viikko: Apple hyväksyi homojen vastaisen sovelluksen
Demand that Apple remove ´ex-gay´ iPhone app

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Hannu, Tre
  • 21.3.2011, 14.26
Vetoomuksia on lähetetty jo yli 84 000. Koska meikäläinenkin vaivautui äsken sen tekemään, niin nyt on sinun vuorosi. Artikkelin lopussa olevasta viimeisestä linkistä pääsee suoraan vetoomukseen. Täytä tiedot ja SIGN.
Jälleen yksi syy lisää jättää ylihintaiset "omenat" kaupan tiskiin mätänemään.