Argentiinalaismies saa eläkkeen kumppaninsa kuolemasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Argentiinassa on asianajaja onnistunut hoitamaan leskeneläkkeen miehelle, joka oli elänyt 15 vuotta miespuolisen kumppaninsa kanssa. Tätä pidetään ennakkotapauksena tulevien vaateiden kannalta.

Argentiinalaisessa Santa Fen maakunnassa mies, joka menetti homoseksuaalisen kumppaninsa 15 yhteisen vuoden jälkeen, on saanut leskeneläkkeen. Tapaus on lajissaan maakunnan ensimmäinen, minkä takia homoyhteisöllä on toiveita siitä, että tästä muodostuu ennakkotapaus tulevia samankaltaisia tapauksia ajatellen.

Päätöksen tiellä oli esteitä, koska Santa Fen eläkekassan mukaan eläkkeitä myönnetään mies- tai naispuoliselle kumppanille, joka on elänyt avioliitonkaltaisessa suhteessa tietyn ajan. Eläkekassan mukaan avioliitto on miehen ja naisen välien liitto, minkä takia eläkettä ei voisi myöntää homopareille.

Lesken asianajaja vaati kuitenkin eläkettä, koska laki ei puhu erityisesti kumppanista, joka asuu miehen tai naisen kanssa, minkä takia ei ole ollut nytkään mitään syytä tehdä tätä eroa. Sen lisäksi kenellä tahansa kumppanilla, joka viiden vuoden ajan on viettänyt elämäänsä toisen kanssa, joka sitten kuolee, on oikeus eläkkeeseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Asianajaja onnistui muuttamaan Santa Fen eläkekassan päätöstä, koska hän pystyi osoittamaan, että miehet olivat eläneet yhdessä 15 vuotta. Todistajat vahvistivat sen lisäksi, että vainaja jätti omaisuutensa kumppanilleen.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!