Homot ja raha - hankala yhdistelmä?

  • Uutinen
  • Sattumat
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Yhdysvalloissa rahoituslaitokset ovat nostaneet petoskanten Regent Entertainment -yhtiötä vastaan. Yhtiö toimii katto-organisaationa usealle homoteemaisille medialle. Näitä ovat mm. The Advocate, Out magazine, Gay.com, Here! TV, sekä Alyson Books.

Verkkokeskusteluissa on väitetty, ettei Regent Entertainment maksa freelance työntekijöille heille kuuluvia palkkioita. Tämä kaikki on pientä sen jälkeen kun oikeudelle toimitettiin 57-sivuinen kanne, jossa yhtiön väitettiin ottaneen pankeilta lainoja petollisessa tarkoituksessa projekteihin, joita oikeasti ei ollut olemassa. Kanteessa arvellaan rahojen menneen suoraan ylemmän johdon lompakkoihin. Merrill Lynch ja Bank of America vaativat yhtiöltä 90 miljoonaa dollaria vahingonkorvauksena. Vilpilliseksi väitettyyn toimintaan on liittynyt myös asiakirjojen väärentämistä ja toimien peittelyä.

Toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja on haastettu oikeuteen vastaamaan haasteeseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Edge Bostonin uutinen

3 kommenttia

Juuri nyt homomedioillakaan ei olisi varaa tällaisiin tapauksiin. Media-alan muutokset kohtelevat rajallisen lukijakunnan medioita yleismedioita rankemmin.

Ei tällainen toiminta ole tuntematonta Suomessakaan. Viimeisin tapaus taisi olla HeSetan varojen kavallus, josta tuli viime vuonna oikeuden päätös. Niitä rahoja HeSeta tuskin saa koskaan takaisin. Pienessä maassa vaan ei päästä samoihin summiin kuin suuren mediabusineksen maassa.

Kommenttia muokattu: 25.02.2011 klo 14:33

Kommenttia muokattu: 25.02.2011 klo 14:34
HeSetan sotku ei ollut ensimmäinen kerta mutta toivottavasti viimeinen. Suhteutettuna HeSetan budjettiin kyse oli Suomen ennätystasoa olevasta kavalluksesta. Eikä HeSeta ole ainoa homojärjestö Suomessa jossa kavalluksia ja väärinkäytöksiä tapahtunut. Suuret summat yhteiskunnan antamaa tukea päätyi näissä tapauksissa väärin taskuihin, USA:ssa rahat olivat yksityisten pankkien, jotka rahantekemistarkoituksessa lainasivat Regentille.