Ihmisoikeuksia vastustavat kansanedustajat kokoontuivat Buenos Airesissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Helmikuun ensimmäisellä viikolla Buenos Airesin kansalliskokoukseen kokoontui joukko parlamentaarikkoja ja poliitikkoja ympäri maailmaa tarkoituksena estää samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot sekä aborttia koskevan lainsäädännön edistymisen.

Konferenssin oli nimeltään ”Kolmas maailmanlaatuinen parlamentaarikkojen ja hallintojohtajien välinen toimintakokous elämän ja perheen puolesta”. Liike syntyi 10.11.2007 Chilessä ns. Santiagon asiakirjalla, joka kiteyttää aatteensa ”ihmiselämän puolustamiseen”.

Kokouksen puheenjohtajana oli argentiinalainen senaattori Liliana Negre de Alonso, joka tuli tunnetuksi johtaessaan Argentiinan homoavioliitto- ja aborttilainsäädännön vastaista oppositiota. Negre luovutti kokouksen päätteeksi puheenjohtajuuden espanjalaiselle Partido Popularin kansanedustajalle Angelo Pintadolle.

Negren mukaan ”kokouksen tarkoituksena on puolustaa ihmisoikeuksia ja perhettä”, kun taas kansanedustaja Pintado kertoi, että ”meidä vihollisiamme ovat Yhdistyneet kansakunnat, Euroopan parlamentti ja komissio ja Euroopan neuvosto”. Pintado sanoi kokouksen myös vastustavan synnytyksen säännöstelyä ehkäisyn ja abortin avulla, perhekäsitteen muuttamista ja ohjelmia, joilla vanhempien arvovaltaa murennetaan. Tällä hän viittasi sukupuolikasvatukseen.

Osallistujat lupasivat ”torjua kaikki ohjelmat, jotka hyväksyvät tai tukevat minkäänlaista aborttia, eugenesiaa, armonmurhaa, ihmiselämää manipuloivaa kloonausta sekä estää lainsäädännön, joka sallisi samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot”.

Kokouksen tavoitteisiin kuului myös kansainvälisten yhteyksien vahvistaminen niin, että lainsäädäntötyöhön voidaan vaikuttaa Argentiinan lisäksi koko Latinalaisessa Amerikassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kokoukseen osallistui kansanedustajia Italiasta, Paraguaysta, Espanjasta, Brasiliasta, Portugalista; Salvadorista, Uruguaysta ja Meksikosta.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!