Amerikkalainen parlamentaarikko vaatii: Ei hoitoja perversseille HIV-positiivisille

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006
  • 2


USAn Edustajainhuoneen republikaaninen kansanedustaja Larry Brown North Carolinasta lausui mielipiteensä Winston-Salem Journalissa. Valtiollisen sairaanhoidon ei pidä hoitaa HIV-potilaita, jotka ovat saaneet tartunnan elämällä tietyllä tavalla. Larry Brown on 67-vuotias kiinteistövälittäjä. Hänen mielestään HIV-lasta tulee auttaa, mutta verorahoja ei saa haaskata ihmisiin, jotka elävät perverssillä tavalla. Se tarkoittaa niitä, joiden tartunta on tullut seksin tai huumeiden välityksellä.

Homoryhmä Human Rights Campaign vaatii anteeksipyyntöä. Järjestön tiedottajan mukaan ennaltaehkäisytyö tulisi entistä vaikeammaksi. USAssa useimmat sairausvakuutukset peittävät myös HIV-hoidot. Vakuuttamattomat saavat apua valtiollisista ohjelmista, kuten Medicaidista, Medicaresta tai vuonna 1990 säädetyn aids-hätätilanne-lain nojalla. Määrärahoja on kuitenkin niukasti, ja tuhannet potilaat ovat jonotuslistoilla.

2 kommenttia

Eipä niitä hoidettavia sitten paljoa enää jääkään, jos seksin ja huumeiden välityksellä saaneet karsitaan pois. Ihan hyvä säästösuunnitelma julkiseen sairaanhoitoon.