Turkki: oikeus määräsi jälleen yhden HLBT-järjestön lopettamaan toimintansa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Turkissa Bursa-nimisen kunnan oikeus on määrännyt Rainbow-järjestön lopettamaan toimintansa. Järjestön väitetään toimivan prostituution puolesta ja olevan itsessään "moraaliton".

Bursan kunnassa Raibow-järjestön toimintaa on häiritty vuodesta 2007. Nyt oikeudessa käsitelty kanne on vuodelta 2008. Järjestö on ilmoittanut valittavansa päätöksestä ja jatkavansa toimintaansa valituksen käsittelyn ajan. Jos Rainbow-järjestö lopulta kielletään, uusi järjestö perustetaan välittömästi, ilmoittavat järjestön aktivistit.

Muitakin sateenkaarijärjestöjä on haastettu oikeuteen Turkissa ja koetettu saada niitä lopettamaan toimintansa. Kanteiden perusteluina ovat olleet "moraalittomuuden lietsonta", "turkkilaisen identiteetin vastustaminen", "tilojen antaminen laittoman toiminnan harjoittamiseen", "perhearvojen ja perheen rakenteen vahingoittaminen". Suurimmat oikeuteen joutuneet järjestöt ovat olleet Lambda Istanbulissa, Kaos GL Ankarassa ja Black Pink Triangle Izmirissä. Pitkien oikeustaistelujen ja valitusten jälkeen järjestöt ovat voittaneet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Turkki on useissa kansainvälisissä järjestöissä sitoutunut muiden maiden tapaan kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja ihmisten perusvapauksia. Käytännöt Turkissa vaativat vielä säätämistä sopimuksien mukaisiin malleihin.

Lähde: GayMiddleEast.com

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!