Brittihomot raivostuivat BBC:lle Elton Johnin esikoista koskevasta uutisoinnista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • JuhaniV
  • 3

BBC:n seuratuimpaan uutislähetykseen oli kutsuttu kommentoimaan äärikristillinen, homofobinen Stephen Green. Uutisointi sai brittihomot raivostumaan BBC:lle.

Herra Green totesi vahvasti editoidussa kommentissaan Sir Eltonin ja Mr Furnishin ensimmäisestä, sijaissynnyttäjän avulla maailmaan saatetusta lapsesta mm. "Tämä ei ole vain Sir Elton Johnille desainattu lapsi, vaan desainttu somiste. Nyt vaikuttaa siltä, että rahalla saa mitä vain. Hän on tehnyt tällaisen omituisen sopimuksen. Lapsi on sen tuote. Lapsi tarvitsee äidin. Näyttää suoranaiselta itsekkyydeltä jättää lapsi ilman äitiä."

Uutisointi räjäytti kommentoinnin sosiaalisessa mediassa.

BBC puolusteli Greenin kommenttien päästämistä uutislähetykseen tarkoituksena tasapainottaa eri näkökulmia. Sijaissynnyttäminen on herkkä ja voimakkaita mielipiteitä aiheuttava aihe.

Herra Green on tullut tunnetuksi jyrkistä mielipiteistään, joihin kuuluu mm. hänen kannattamansa kuolemanrangaistukset ugandalaisille homoille.

**********

BBC on käsitellyt aikaisemminkin homokysymyksiä varsin varomattomalla tavalla. Vuosi sitten erään ohjelman otsikkona oli: "Pitäisikö homot teloittaa?" Myöhemmin BBC pyysi anteeksi.

Lähde: PinkNews

3 kommenttia

Minä en kannata aivan varauksitta Sir Eltonin ja Mr Furnishin päätöstä hankkia oma lapsi. Sir Elton on n. 63 vuotias ja Furnish 48. Lapset tulisi hankkia näitä isiä nuorempana.
Totta kyllä että lapselle voi olla hankalaa kun hänen ollessaan teini-ikäinen toinen isä on jo kahdeksankymppinen, mutta se on silti heidän elämänsä ja heidän lapsensa. Eivät nämä tapaukset "vanhoista" vanhemmista loppujen lopuksi niin kovin harvinaisia ole.