Lesbojen keinohedelmöitys pysyy kiellettynä Saksassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Saksassa Vihreät ovat esittäneet hallitukselle kirjallisen kysymyksen lesbojen keinohedelmöityksestä. Saksassa Lääkäriliitto on määritellyt, että keinohedelmöityksiä tehdään vain avioliitossa oleville heteropareille. Rekisteröityjä naispareja pidetään naimattomina.

Saksan hallitus ei ota kantaa tähän epätasa-arvoon. Se ei hallituksen vastauksen mukaan kuulu liittovaltion hallitukselle. Hallitus ei myöskään perustuslain mukaan ole vastuussa sairausvakuutusten tasa-arvoasioista. Tällä hetkellä tietyissä tilanteissa sairauskassat maksavat heteroavioliitossa oleville naisille puolet kustannuksista.

Asia kuuluu terveysministeriön toimialaan. Terveysministeri on liberaalien (Westerwellen puolueen) Philipp Rösler. Ministeri sai kiivaat moitteet Vihreiden kansannedustajalta Volker Beckiltä. Hänen mukaansa liberaalit eli FDP on täysin välinpitämätön sateenkaariperheiden asioista. Jos lääkäri avustaisi lesboparin keinohedelmöityksessä, siitä voi olla lääkärille seuraamuksia. Nyt lesboparit joutuvat matkustamaan Englantiin, Tanskaan tai USAhan, jos he haluavat avun spermapankeista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!