Saksa: Kristillisdemokraattien ryhmäpuheenjohtaja Kauder aiheuttaa ärtymystä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Saksan kristillisdemokraattien ryhmäpuheenjohtaja Volker Kauder on Berliner Zeitungissa asettanut kyseenalaiseksi lapset homosuhteissa. Oikeutta lapseen ei ole. Se on hyväksyttävä vaikka se voikin olla vaikeaa. Aina on lähdettävä lapsen parhaasta. Se ei ole ratkaisevaa, että vanhemmat haluaisivat elää onnellista perhe-elämää.

Evankelinen poliitikko Kauder asettaa kyseenalaiseksi asian, joka monissa tutkimuksissa on todettu: homo- ja lesboperheiden lapset kehittyvät yhtä hyvin kuin heteroperheiden lapset. Saksan oikeusministeriön tilaamassa tutkimuksessa vuonna 2009 todettiin, että homoperheiden lasten oman itsen arvostus on jopa parempi kuin heteroperheiden lapsilla. Se ,että homoperheiden lapsia kiusataan enemmän, voi johtua siitä, että esim. johtavat poliitikot luovat homoista viholliskuvaa. Mutta Volker Kauderille tällaiset selvitykset eivät tunnu merkitsevän mitään.

Saksan vihreiden kansanedustaja Volker Beck pitää Kauderin lausumia loukkauksena ja näillä lausumilla halvennetaan kaikkia homo- ja lesbovanhempia. Tuhannet lapset elävät onnellisina homo- ja lesboperheissä, sanoi Volker Beck. He kuuluvat myös Saksassa arjen tosiasioihin. Kauderin pitäisi kiinnostua näiden lasten hyvinvoinnista, eikä tehdä omaa yhteiskuntapoliitikkaansa omien ennakkoluulojensa pohjalta.

Myös Saksan sosiaalidemokraatit ovat paheksuneet Kauderin puheita. "Ehdottomasti todellisuudelle vierasta", sanoi SPD:n homo- ja lesboasioista vastaava Johannes Kahrs.

Asia on sen verran kuohuttanut, että uutinen pääsi illalla mm. Frankfurtin gayradion uutisten ykkösaiheeksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


http://www.focus.de/politik/weitere-meldungen/diskriminierung-volker-kauder-cdu-fuer-aeusserungen-zu-homosexueller-familienplanung-geruegt_aid_583560.html

*****

Kommentti: Kauder sanoo, että homoparien kohdalla lasten paras on tärkeintä ja homovanhemmilla ei ole mitään erityistä oikeutta lapsen saamiseen. Tosielämässä heteroperheissä tilanne on toisin. Jokaiseen heteroperheeseen kuuluu lapsi ja lapsettomuus on suuri tragedia, jota surevat vahemmat, isovanhemmat, suku ja ystäväpiiri. Lapsetonta heteroperhettä pidetään vajaana. Jokaisella heteroperheellä on kiistaton oikeus lapseen. Kuka kyselee lapsen parasta?

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 21.12.2010, 4.57
Saksalaiskommenteista päätellen Kauder on aiheuttanut kyllä hieman enemmän kuin ärtymystä.

Kauderille voi lähettää "joulutervehdyksen" osoitteeseen volker.kauder@bundestag.de

Yleensä tällaiset tyypit eivät vastaa sähköposteihin. Esimerkiksi senaattori McCain ei ole vaivautunut vastaamaan viestiini.