Wikileaks paljastaa: Malesian oppositiojohtaja on homo

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Tietoa Malesian oppositiojohtajan Anwar Ibrahimin homoseksuaalisuudesta on valunut julkisuuteen wikileaksin paljastamista asiakirjoista. Australialainen lehti julkaisi viikonloppuna tietoja dokumenteista, joita löytyi USAn ulkoministeriön arkistoista. Siellä lainataan Singaporen salaista palvelua, joka vahvistaa Anwarin homoseksuaalisuuden. Hänellä on tietojen mukaan ollut pari vuotta sitten seksiä 23-vuotiaan työtoverin kanssa. Nyt poliittiset vastustajat haluavat vaientaa hänet näiden tietojen avulla.

Anwar on ilmeisesti vainunnut, että kyseessä oli ansa. Työtoveri oli poliittisten vastustajien puolella ja sai vietellyksi Anwarin. Tapahtumasta on jo käynnissä yksi syyte, jonka käsittely alkoi jo 2008. Silloin työtoveri syytti Anwaria raiskaamisesta.

Anwar oli 1993-1998 varapääministerinä. Hän joutui kuitenkin riitaan pääministerin kanssa ja pian sen jälkeen hänet pidätettiin. Hän sai pitkän vankilatuomion homoseksuaalisuuden ja korruption perusteella. Läntiset hallitukset pitävät prosessia poliittisena. Vuonna 2004 korkein oikeus vapautti hänet ennenaikaisesti.

Vuodesta 2008 lähtien hän jälleen aktivoitui poliittisesti ja pääsi parlamenttiin. Siitä lähtien kuitenkin Kuala Lumpurissa yleinen syyttäjä tutkii hänen homoseksuaalisuuttaan.

Anwarin asianajajat vaativat maanantaina kieltoa, että näitä wikileaks-vuotoja ei saisi julkaista. Ne perustuvat vain kuulopuheisiin. Nyt oikeus voi vaatia lehtiä todistamaan julkaisemansa asiat. Muuten ne voivat joutua syytteeseen panettelusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*****

Kuala Lumpurissa on voimakas HLBTI-alakulttuuri, johon Thaimaalla on ollut vaikutusta. Maalla homona eläminen on vaarallista. Malesian lain mukaan homoseksuaalisuudesta voi saada vankeutta 20 vuotta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!