Wikileaks ja huippupoliitikkoihin kohdistuvat loukkaukset

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Wikileaksin uusissa paljastuksissa on suuri määrä amerikkalaista diplomaattiaineistoa. Suurlähetystöt arvioivat sijantimaansa huippupoliitikkoja. Spiegel kertoo, millaisia lausuntoja annetaan ulkoministeri Westerwellestä. Teksti on hyvin epädiplomaattista. Kirjoittaja on korkea-arvoinen diplomaatti Berliinissä, Philip Murphy.

Ulkoministeri Westerwellen ajatuskuluissa on hyvin vähän substanssia. Hän ei hallitse monimutkaisia ulko- ja turvallisuuspoliittisia teemoja, eli lisää syventämistä tarvitaan. Häntä pidetään epäpätevänä, itserakkaana ja amerikka-kriittisenä. USAn diplomaateille on vaikeaa, kun mies on täysi arvoitus ja ulkopoliittista kokemusta on niukasti. Westerwellellä on ylitsepursuava persoonallisuus. Sen takia hänen on vaikea vetäytyä riitatilanteissa Merkeliä vastaan taka-alalle.

Amerikkalaisdiplomaatit pitävät Merkeliä parempana keskustelukumppanina ulkopolitiikan alalla. Merkelillä on enemmän kokemusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homo-sana ei ole vielä putkahtanut esiin.

Netissä on alkanut tulla vastaan epäillyn vuotajan Bradley Manningin kuvia ja vaatimus: Bradley Manning vapaaksi! Hän on kuulemma homo.

2 kommenttia

Tämä on nyt kyllä jotenkin niin ... Linnunradan toiselta puolen haettu näkemys siitä, mikä Wikileaksissä on tärkeää.

Joillakin naisillahan on se korttinsa: "Minua arvostellaan vain sen takia että olen nainen!", kun ne ovat jääneet kiinni jostain.

Yritetäänkö tässä nyt väkisin rakentaa samanlaista homokorttia ja yrittää peittää mm. se, että Saksassa on salaisia ydinaseita Wikileaksin mukaan? Ja tietysti Westerwellekin on niistä tiennyt.

Ja joku vakoilupalvelu syötti tämän homokortti-idean alun perin?
Joku drag queen on sanonut suunnilleen näin: "it´s not because you´re gay, darling. Everybody hates you..."

Westerwellen pätevyys, tai sen puuttuminen, on niin räikeää että homokortin voi tässä yhteydessä unohtaa.