Homopiiritkö rasistisia - Münchenissä tutkittu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Suomessa uusin NHL-lehti vihjaa, että olemme rasisteja. Münchenissä homo/lesbokulttuurikeskus Sub on tehnyt kyselyn, jossa selvitellään sikäläisten homomaahanmuuttajien tilannetta. Tutkimuksen tekijä on psykologi Sascha Hübner. Hän esitteli eilen tutkimusta. Tulokset olivat jossain suhteessa yllättäviä: maahanmuuttajat ovat monessa suhteessa samanlaisia kuin ns. valtaväestö. Vastaajia oli yli 150. He ovat 43 eri maasta, kuten Kamerunista, Serbiasta, Thaimaasta, Puolasta ja Brasiliasta.

Maahanmuuttajat haluavat pääosin elää elämäänsä avoimesti homoina ja lesboina. Kaapistatuleminen ei ole heille sen suurempi ongelma kuin kantaväestölläkään. Yli 80% oli kertonut asiasta ystävilleen, 65% äidilleen ja 50% isälleen. Samankaltaisia lukemia löytyisi Suomestakin.

Yli puolet kyselyyn vastanneista on joutunut sanallisen tai ruumillisen hyökkäyksen kohteeksi. Maahanmuuttajataustaisia homoja syrjitään kaksinkertaisesti: syntyperän takia ja seksuaalisen suuntautumisen takia. Syrjintää harjoittavat sekä homot että heterot. Homopiirit tuntuvat olevan jonkin verran suvaitsevampia maahanmuuttajia kohtaan kuin heteromaailma, mutta ero ei ole suuri.

Münchenin tiedotus- ja kulttuurikeskus Sub on saanut rahaa monikulttuuriseen työhön. Vuonna 2008 käännettiin suuri määrä esitteitä ja nettisivut eri kielille. Kulttuurikeskuksen väkeä koulutettiin kohtaamaan maahanmuuttajahomot ja -lesbot. Tämä tutkimus kuuluu samaan projektiin. Kuitenkin vain harvat maahanmuuttajat tutkimuksen mukaan tiesivät jotain tästä kulttuurikeskus Subista (vastaa meikäläistä Setaa). Se on sillä tavoin ikävää, että esim. syrjintätapauksissa keskus voisi tarjota apuaan. Maahanmuuttajien asuntoloissa sattuu usein homojen suoraa syrjintää. Muut asukkaat uhkaavat ja karkottavat asunnoista homot. Silloin ainoa keino on paeta pois.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Maahanmuuttajahomot esittivät tutkimuksessa toivomuksia. Toivotaan mm. puhekielen koulutusta, elokuvailtoja ja työhönhakuvalmennusta. On jo kokeiltu maahanmuuttajille tarkoitettuja kokkausiltoja. Ainoatakaan ei tullut.

http://www.subonline.org/

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!