Berlusconi ei halua olla homo

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2

Suulaudestaan tunnettu Italian 74-vuotias pääministeri Silvio Berlusconi totesi kauniiden naisten himoamisen olevan parempi kuin homona oleminen. Berlusconi puolusteli touhujaan sen jälkeen, kun julkisuudessa on kohistu hänen bilettämisestään alaikäisen tytön kanssa.

"Minulla on rankka työaikataulu, ja jos joskus satun katsomaan kaunista tyttöä kasvoihin, on parempi että pidän kauniista tytöistä kuin että olisin homo", totesi pääministeri avatessaan moottoripyöränäyttelyä Milanossa uutistoimisto ANSAn mukaan.

Italiassa on kohistu ennenkin pääministerin naisseikkailuista. Nyt kohun alkulähde on marokkolainen 17-vuotias Karima El Mahroug. Tyttö ehdittiin myös pidättää varkaudesta epäiltynä, mutta Berlusconin epäillään puuttuneen viranomaisten toimintaan. Tyttö on nyt vapaalla jalalla. Hän on myös kertonut Berlusconin maksaneen 7 000 euroa kaksien juhlien jälkeen. Tyttö kieltää harrastaneensa seksiä pääministerin kanssa.

Jopa konservatiivisten viestimien palstoilla on hämmästelty pääministerin tekemisiä ja sanomisia. Opposition johdolla on vaadittu Berlusconin eroa. Italialainen homojärjestö Arcigay pitää pääministerin sanomisia hyvin loukkaavina.

Berlusconi on varakas liikemies ja omistaa merkittävän osan Italian sähköisistä tiedotusvälineistä ja hän on miehittänyt valtiollisen median omilla tukijoillaan. Käytännössä hän pystyy vaientamaan vastustajiaan tehokkaasti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Berlusconi on toiminut aiemmin pääministerinä vuosina 1994–1995 ja 2001–2006. Vuonna 2006 pidetyissä vaaleissa konservatiivinen ja Vatikaaninkin tukema Berlusconi oli vastakkain vapaamielisemmän Romano Prodin kanssa. Tuolloin Prodi ajoi Italiaan parisuhdelakia. Berlusconi puolestaan vastustaa homoliittoja. Vuoden 2006 vaaleissa Prodi voitti, mutta joutui väistymään vuoden 2008 alkupuolella, hänen hallituksensa saatua epäluottamuslauseen ja seurannaissa vaaleissa Berlusconi nousi takaisin valtaan.

IL: Berlusconi: On parempi pitää kauniista tytöistä kuin olla homo
IS: Berlusconi: Parempi himoita kauniita tyttöjä kuin olla homo!
PinkNews: Silvio Berlusconi says it’s ‘better to like pretty women than be gay’

2 kommenttia

Tässä kohden kannattaa muistaa, että internet ulottuu myös Italiaan. Englantia osataan myös siellä. Berlusconilla on mediaimperiuminsa kautta valta vaikuttaa tavalliseen tallaajaan, joka seuraa tv:stä ajanvieteohjelmia ja katsoo kenties uutiset ja lukee paikallista aviisia.

Aika suuri joukko italialaisia seuraa myös kansainvälisiä viestimiä satelliittien ja internetin kautta. Sen kautta kuva italiasta nähtynä muista maista ei olekaan niin mairitteleva, kuin Berlusconin omat viestimet antavat ymmärtää. Vatikaanikin on alkanut hermostua herran toilailuihin, vaikka kulkevatkin yhtä jalkaa homojen oikeuksien vastustamisessa.

Eiköhän Berlusconin ote ala hiljalleen kirvota. Hän ei enää ole kunnolla uskottava edes omiensa joukossa.
Voihan sanoa: "Parempi tehdä syntiä kuin vain olla!"