Espanjan oppositio suututti homot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Espanjan homojen ja lesbojen liiton (FELGTB) mukaan maan tärkeimmän oppositiopuolueen Partido Popularin puheenjohtajan Mariano Rayn lausunnot ovat esimerkki uskonnollisen Opus Dei-järjestön vaikutusvallasta puolueessa. Fundación Triángulo nimitteli puolueen puheenjohtajaa luolamieheksi.

Espanjan tärkeimmät homo-, lesbo-, transsukupuoli- ja biseksuaalijärjestöt ovat reagoineet suuttumuneina – mutta eivät hämmästykneinä – Mariano Rajoyn vihjailuihin, ettei samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten avioliittojen sallivan lain jatkumisesta ole takeita, jos Partido Popular nousee valtaan ensi kevään parlamenttivaalien jälkeen.

Päivälehti El País haastatteli Rajoyta sunnuntaina ja lehden kysyessä, pitääkö puolue lain nykymuodossaan voimassa, jos perustuslakituomioistuin hyväksyy sen, vastaus oli terävä ”ei”. (Espanjan Cortesin hyväksyttyä uuden avioliittolain viisi vuosi sitten vasemmiston tuella Partido Popular valitti asiasta perustuslakituomioistuimeen, joka ei vielä ole tehnyt asiassa päätöstä.)

Federación Espanñola de Lesbianas, Gays, Transexuales y bisexuales (FELGBT)-järjestön puheenjohtaja Toni Poveda piti raivostuttavana, että pääoppositiopuolue suunnittelee sellaisen parlamentin hyväksymän lain kumoamista, jolla on laaja kansansuosio ja josta on hyötynyt 20000 paria. ”Mariano Rajoyn puheen ovat selvä esimerkki kirkon patavanhoillisen sektorin, Opus Dein vaikutusvallasta Partido Popularissa ja siinä vallitsevasta homofobiasta.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Cogamissa ei olla hämmästyneitä Rajoyn mielipiteistä. Yhdistyksen puheenjohtajan Miguel Ángel Gonzálezin mukaan Partido Popular on aina vastustanut sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Jos tämä herra nousee valtaa ja kumoaa lain, hänellä on vastassaan koko homoyhteisö. Se ei suostu siihen, että siitä taas tulee toisen luokan kansalaisia. Gonzáles lisäsi, että puolueen puheenjohtajan puheet osuvat harhaan, koska on voitu osoittaa, että viisi vuotta uuden avioliittolain hyväksymisen jälkeen avioliittoinstituutio ei ole vaarassa eikä kukaan ole joutunut kärsimään.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!