Piispa Riekkinen: ´Homojen syrjintä kirkossa on lopetettava´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Piispa Wille Riekkinen ja hiippakundekaani Sakari Häkkinen kirjoittavat Hesarin Mielipide-osiossa: "Jumalan lapsina ja osana tätä luomakuntaa myös homoseksuaaleille on taattava yhdenvertainen asema kaikessa kirkon toiminnassa."

He toteavat yksittäisten henkilöiden jyrkät lausumat tulkitun kirkon viralliseksi kannaksi. He pitävät kirkkoon kohdistuvaa kritiikkiä osittain oikeana. Kirkko on vastustanut lausunnoissaan homoseksuaalisten tekojen dekriminalisointia (laki v. 1971), niin myös homoseksuaalisuuden poistoa sairausluokituksesta (v. 1981). Silloin kirkko piti homoutta sekä sairautena, että syntinä. Parisuhdelakia (v. 2001) kirkko vastusti myöskin.

Riekkinen ja Häkkinen:
- Yhdenvertaisuus kuuluu kirkon sanoman ytimeen. Minkäänlaista sortoa tai syrjintää ei kirkossa tule hyväksyä.

Homojen vastustajat vetoavat muutamiin Raamatun kohtiin.

- Kohdat eivät tuomitse homoseksuaalisuutta, mitä käsitettä Raamatun aikana ei edes tunnettu, puhumattakaan siitä, että ne tuomitsisivat ihmisiä, jotka sitoutuvat toisiinsa ja keskinäiseen rakkauteen ja huolenpitoon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kirjoittajat vetoavat kirkosta eronneisiin: "...että he harkitsisivat asiaa vielä kerran. Teitä tarvitaan kirkossa."

**************

Tämä yleisönosastokirjoitus on kovasanaisin, mitä kirkon johdon taholta tähän mennessä on esitetty. Riekkistä haastateltiin myös YLE:n radio-ohjelmassa. Siinä hänen kommenttinsa olivat linjassa edellä mainitun kirjoituksen kanssa.

3 kommenttia

Savolaispiispa Riekkinen jaksaa kommentoida homoista, mutta missä luuraa Tohlopin piispa Matti Repo? Menikö repolaiselta vellit housuun?
  • 2 / 3
  • Hannu, Tre
  • 22.10.2010, 6.30
Luin Aamulehdestä, että ylipappi Repo on työmatkalla Afrikassa. Varmaankin lähetystyössä eli käännyttämässä.