Hyvästit Tallinnan Angel-klubille?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 3

Viron gaypiirejä on kohdannut Elu24:n mukaan kova isku. Tiistaina kerrottiin, että Angel-klubi Saunakadulla on konkurssissa. Kiinteistöyhtiö ajoi klubin konkurssiin.

(lisää asiasta myöhemmin, kun ehditään syventyä asiaan)

http://www.elu24.ee/?id=322358

Kiinteistö, jossa Angel on sijainnut, kuuluu liikemies Toomas Toolille. Kiinteistöyhtiö on ajanut Angelin selvitystilaan, sanoi klubin entinen toiminnanjohtaja Reimo Mets.Hänen mukaansa kiinteistöyhtiö on antanut kytkeä pois sähkön, eikä klubille ole annettu oikeutta itsenäisesti solmia sähkösopimusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Äskettäin on tehty mittava uudistustyö, ja lokakuuksi oli luvattu avajaiset. Uudistustyö ei kuitenkaan ole edennyt suunnitelmien mukaan, kun ei ole sähköä. Vesi ja lämmityskin ovat vielä selvittämättä. Klubi joutuu hoitamaan laskunsa, vaikka sisään ei tulekaan rahaa.Siinä on syy konkurssille.

Gayväki ei ole pulassa, sillä edelleen toimii X-baari Tatari-kadulla. Sielläkin on ollut ongelmia, sillä talon omistavat sotainvalidit ja on valitettu, että baarista kuuluu liikaa melua. Asiaa on korjailtu, musiikkitasoja on laskettu ja mm. kaiuttimet on sijoiteltu uudelleen. Mittausten mukaan melutaso on nyt määräysten mukainen.

3 kommenttia

Virossa nämä jutut ovat hiukan erilaisia kuin Suomessa. Olen sen kokenut omakohtaisesti. Esimerkkinä vaikka sellainen, että Viron laissa on maininta kuinka asuntoyhdistyksiä hallinnoidaan. Pitää olla tilinpidot, tilintarkastukset jne. Minulla oli luukku kahdeksan huoneiston talossa. Virolaiset olivat sitä mieltä, ettei lakia tarvinnut noudattaa, eikä siis tilejä tms. pitää, koska "talo oli niin pieni". Laki oli kuitenkin yksiselitteinen: kahden huoneiston talosta suurempiin tuli paperit hoitaa. Sen lisäksi he olivat sitä mieltä, että suomalaisten piti maksaa yleisiä rakenteiden korjauksia, koska heillä on rahaa.

Kaikenlainen suhmurointi on siis mahdollista puolin jos toisin. Totuus ei välttämättä ole tarkasti se, kuinka julkisuudessa kerrotaan. Minun epäilyni näillä vähäisillä tiedoilla, joista uutisessa on kerrottu, on se ettei Angel-klubi ole ehkä hoitanut kaikkia velvoitteitaan.

Painostuskeinot ovat monet, vaikkapa juuri tuo sähköjen katkaisu. Tuskin klubi lähtee oikeuteen asiasta tappelemaan.
  • 2 / 3
  • JesseJones
  • 10.10.2010, 11.00
Kaikki rahat menivät remonttiin? Kieltämättä moni "menestyvä" liikeyritys on mennyt konkurssiin, kun joku velkoja on tosissaan alkanut vaatia laskuja maksettaviksi.

Lehdykkä haastatteli normaaliin journalistiseen tapaan vain yhtä henkilöä asiassa, jossa on kaksi osapuolta. Eikös objektiivinen tiedonvälitys tarkoita sitä, että toistetaan lähteen sanoma pilkkuakaan muuttamatta? Lisäksi haastateltu sattuu olemaan taho, joka varmaan on ostanut lehdeltä mainostilaa.

Jos ilmastointi on kunnossa niin sähköä saa ( enemmän tai vähemmän meluavasta) generaattorista. Polttokennogeneraattorit humisevat, mutta niitä en ole nähnyt.