Belgradin Pride: Amnesty varoittaa väkivallasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Belgradin Pride on lokakuun 10. päivänä. Presidentti Boris Tadic tukee prideä, mutta Amnesty varoittaa siitä, että osanottajat voivat tulla hakatuiksi. Edellisen kerran Belgradissa marssittiin priden merkeissä 2001, ja se muuttui hetkessä verilöylyksi. Uskonnolliset ja kansalliset äärilikkeet uhkaavat jälleen iskeä.

On hyvin mahdollista, että siitä ei synny rauhanomaista mielenilmausta, sanoo Amnesty. Jo tähän mennessä on tullut tietoon monenlaisia yrityksiä pelotella lesbo- ja homoaktivisteja, kertoo Amnestyn Tim Hancock PinkNewsin sivulla. Uhkailuilla halutaan kiihottaa esiin lisää vihamielisyyttä. Perimmäinen tavoite vastustajilla on homo- ja lesboyhteisön tuhoaminen Serbiasta. Hancock vaatii, että viranomaisten on nyt annettava selkeä signaali, että tämän vihanpidon on loputtava.

Amnesty vaatii poliisia tutkimaan uhkailut ja poistamaan turvallisuusriskit. Presidentti Boris Tadic antaa tukea Amnestyn näkemyksille. Presidentti on varoittanut kaaoksen ilmapiiristä ennen marssia ja hänen mukaansa valtio tekee kaikkensa suojellakseen ihmisiä.

Viime vuonna marssi peruutettiin viime hetkellä, kun poliisi ilmoitti, että turvallisuutta ei voida taata. Homo- ja lesbojärjestöt kritisoivat, että poliisi oli viime vuonna jo paljon ennen tapahtumaa ollut melko yhteistyöhaluton.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Amnesty Suomessa ja sen HLBTI ryhmä tukevat Belgradin Priden järjestämistä.
Olemme suunnitelleet järjestää Pridea edeltävällä viikolla (viikko 40) tukimielenosoituksen Serbian lähetystöllä Kulosaaressa ja lähestyä kirjeitse myös Serbian hallitusta ja Suomen lähetystöä Belgradissa.
Mielenosoitusta suunnitellaan torstaina, 30. Syyskuuta, klo 18 Cafe Javan yläkerrassa. Cafe Java löytyy Helsingin Hakaniemestä Ympyrätaloa vastapäätä, ns. Areenan talosta, Hesburger-liikkeen vierestä.

Kommenttia muokattu: 29.09.2010 klo 12:33

Kommenttia muokattu: 29.09.2010 klo 12:33