Kilpatanssi kielletty samaa sukupuolta olevilta pareilta

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

Aamulehti esittelee tanssi- ja elämänkumppanusparin Santra Rinteen ja Piia Korven. Perjantain aamulehden paperiversiossa syvennytään tarkemmin hieman vajaa kolmekymppisen parivaljakon tanssiuraan. Artikkelin nettiversiossa pohditaan nykyisiä kilpailusääntöjä.

Pari kilpaili vakiotansseissa pronssin arvoisesti Gay Gamesissa Kölnissä. Keskenään he eivät kuitenkaan voi kilpailla Suomen kilpatanssi-areenoilla, sillä lähes sata vuotta vanhat säännöt estävät samaa sukupuolta olevien parien osallistumisen tanssikilpailuihin.

Artikkelia varten haastateltu Suomen Tanssiurheiluliiton liittohallituksen puheenjohtaja Carola Tuokko kertoo Aamulehdelle, että "tanssi on määritelty kilpatanssisäännöissä lajiksi, jossa tanssivat mies ja nainen", ja että säännöt ovat perua lajin alkuhämäristä 1920-30-luvulta, jolloin homoseksuaalisuus oli rikos. Tuokko sanoo, että tasa-arvosuunnitelma on tehty, ja hän arvelee, että aihe tulee keskusteltavaksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuokko myös arvelee Aamulehdelle, että erillisiä kilpailuja voisi olla samaa sukupuolta oleville pareille ja että poikkeuslupia voitaisiin harkita. "Jotta tanssiparit tanssisivat sekaisin, pitäisi muuttaa ensin kansainvälisiä sääntöjä", toteaa Tuokko.

Aamulehti: Homoparit eivät saa tanssia kilpaa - säännöt 1900-luvun alusta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!