Taas homohuhuja brittihallituksen liepeillä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Keskiviikkona Englannin ulkoministeri William Hague torjui huhut, joiden mukaan hänellä olisi suhde neuvonantajaansa Christopher Myersiin. Samoin 25-vuotias Myers torjui huhut ja erosi neuvonantajan virasta.

Juttu alkoi siitä, että konservatiivinen bloggaaja Paul Staines kertoi, miten vaalikampanjan aikana Hague ja Myers asuivat samassa hotellihuoneessa. Paul Staines on jo aikaisemmin paljastanut joitakin skandaaleja, mm. pääministeri Gordon Brownin toimiston suunnitteleman lokakampanjan.

Tiistaina Staines kertoi, että oli useita yöpymisiä samassa huoneessa, vaikka Myers olikin vain ulkoministeri Haguen "autonkuljettaja". Hyvin poikkeuksellisesti Hague oli itse maksanut hotellinsa, eikä maksu mennyt vaalikassasta. Miehet oli nähty aamiaisella, ja se oli avannut monen silmät huomaamaan asioita. Parilla sanomalehdellä on jo ollut juttuaiheena ulkoministerin "suhde", mutta asiaa ei ole päästetty julkisuuteen. Nyt sen räväytti esiin bloggaaja Staines.

Myers nimitettiin ulkoministerin neuvonantajaksi, vaikka mitään pätevyyttä ei ole. On vain pari kautta oikeustieteen opintoja. Neuvonantajan palkka tulee valtion kassasta,

Keskivikkona Hague otti itse kantaa asiaan. Heillä oli Haguen mukaan yhteinen huone hotellissa. Jälkikäteen ajatellen se oli virhe. Sellainen käynnistää spekulaatioita. Spekulaatiot ovat Haguen mukaan vääriä ja häiritseviä. Avio-ongelmia ei ole. Aviovaimolla on monia keskenmenoja, viimeksi kesällä. Se on aiheuttanut stressiä. Sellaiset kriisit kuitenkin yhdistävät aviopuolisoita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hague (49) oli 1997-2001 konservatiivien johdossa. Jo aikaisemmin hän oli lähellä hallitusta valtiosihteerinä ja joutui 1995 julkisesti selittelemään, miksi hänellä silloin oli nuori, 25-vuotias neuvonantaja Barnaby Towns, joka oli avoimesti homo. Samaan aikaan hän puolusti Section 28-lakia, joka oli Britanian oma homovastainen "kehotuskieltolaki".

(lähteenä queer.de:n artikkeli)

Kuva kaveruksista
http://www.guardian.co.uk/politics/2010/sep/01/william-hague-aide-gay-relationship-rumours

1 kommenttia

Minusta on ikävää, että kahden miehen nukkuessa tai "nukkuessa" samassa huoneessa asiasta nostetaan kauhea häly. Hälyn nouseminen on merkki asenteiden iljettävyydestä. Päivänselvää on kuitenkin myös, että kaksinaismoraali on hyvin surullista - varsinkin sen aiheuttaman tuskan takia.