Castro otti niskoilleen homojen ajojahdin Kuubassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kuuban johtaja Fidel Castro myönsi vastuunsa homoihin kohdistuneesta ajojahdista vallankumouksen jälkeen vuonna 1959.

”Jos joku on vastuussa, niin se olen minä.. On varmaa, etten noina aikoina vaivannut päätäni sillä asialla. Minua huolestutti lokakuun kriisi (Yhdysvaltain, Neuvostoliiton ja Kuuban välinen ohjuskriisi vuonna 1962), sota, poliittiset ongelmat.”, Castro totesi toisessa meksikolaiselle päivälehdelle La Jornada myöntämässään haastattelussa.

Kuuban johtaja ottaa täyden vastuun tapahumista vierittämättä sitä kommunistipuolueen harteille. Hän valittaa, ettei lopettanut ajojahtia.
Jotkut homot menivät vapaaehtoiseen maanpakoon, toiset lähetettiin sotilaiden ylläpitämille maataloustyöleireille (Unidades Militares de Ayuda ala Producción – UMAP).

Castro julisti: ”Tapahtui suuri vääryys, ja sen aiheutimme me. Yritän määritellä oman vastuuni kaikesta tästä, koska minulla itselläni ei ole näitä ennakkoluuloja.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Fidelin veljentytär, nykyisen presidentin Raúl Castron tytär Mariela Castro on kansallisen seksuaalikasvatuskeskuksen (Centro Nacional de Educación Sexual) johtaja, ja hän käy raivokasta kamppailua homoyhteisön puolesta. Viime kuukausina lehdistölle antamissaan lausunnoissa hän on kertonut kirjoittavansa Kuuban kommunistisen puolueen johdolle kirjeeen, jossa hän vaatii, ettei näitä henkilöitä (homoseksuaaleja) syrjitä heidän sukupuolisen suuntautumisensa tai identiteetinsä takia.

Momento 24 (Argentiina)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!