Satakunta homoparia on solminut avioliiton Argentiinassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Argentiinassa 103 homopari – 72 miesparia ja 31 naisparia – on solminut avioliiton ensimmäisenä kuuna samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten avioliittojen tultua laillisiksi.

Argentiinan sukupuolivähemmistöjä edustavan järjestön Federación Argentina de Lesbianas, Gays, Bisexuales y Travestis (FALGBT) mukaan avioliitoista 69 solmittiin pääkaupungissa Buenos Airesissa ja samannimisessä maakunnassa. Järjestön lainopillisen neuvonantajan Esteban Paulónin mukaan kokonaismäärä saattaa nousta 130:een, jos otetaan huomioon ne avioliitot, joita joissakin maistraateissa ei vielä elokuussa ole laskettu. Paulón arvelee sen lisäksi avioliittojen määrän kasvavan huomattavasti syyskuussa ja seuraavina kuukausina, koska avioliiton solmimiseen pitää pyytää lupaa 28 päivää aikaisemmin.

Buenos Airesin maistraateissa odottaa ainakin 25 miesparia ja 13 naisparia vuoroaan syyskuussa.

Viidesosa avioliiton solmineista homopareista haluaisi myös adoptoida lapsia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

José Luis Navarro (54) ja Miguel Ángel Calefato (65) olivat ensimmäiset, jotka samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten avioliittojen laillistamisen jälkeen 30.7. solmivat keskenään liiton. Ennen lakiuudistusta yhdeksän paria oli solminut avioliiton oikeudellisten päätösten nojalla. Tosin eräät näistä liitoista on sittemmin mitätöity.

European Pressphoto Agency

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!