Turkkilaiselle homolle turvapaikka Barcelonassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Barcelonan Turvakaupunki-ohjelma (Ciudad Refugio) autta kotimaassaan vainottuja henkilöitä. Turkkilaisen homoaktivistin mukaan tiedotusvälineet, koulu ja poliisi hyökkäävät Turkin homoyhteisöä vastaan.

Turkkilaisen Lamndaistanbul-järjestön jäsen ja Kaos GL-nimisen homolehden entinen päätoimittaja on kutsuttu tervetulleeksi Barcelonaan Turvakaupunki-ohjelman merkeissä. Tämä ohjelman mukaan kotimaassaan vainotut poistuvat kotimaastaan, heidät kutsutaan turvaan Barcelonaan ja he osallistuvat aktiviteetteihin, joiden tarkoituksena on tehdä Kataloniassa tunnetuksi ihmisoikeuksia uhkaavat tekijät heidän kotimaissaan.

Lyhenteellä ”B.C” tunnettu aktivisti työskenteli myös Euroopan unionin osoittain rahoittamassa aikakausilehdessä ”Bianet”. Tuen tarkoituksena on tukea ihmisoikeuksien vahvistamista Turkissa.

Saavuttuaan Barcelonaan B.C kertoi, että Turkissa tiedotusvälineet, koulu ja poliisi hyökkäävät homoyhteisöä vastaan. Homot ovat puolustuskyvyttömiä heille selkänsä kääntävän hallituksen rinnalla. Sama hallitus yrittää kuitenkin saada Turkin unionin jäseneksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

B.C pelkää palaamista Turkkiin; elämä ei siellä ole helppoa aktivistille. Turkkilainen yhteiskunta pitää homoseksuaalisuutta sairautena.

Universo Gay - Espanjalainen verkkosivusto

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!