USAn valtionsalaisuudet - onko nyt piru merrassa?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

23-vuotiaan homon sotilaan väitetään vuotaneen tuhansia salaisia dokumentteja Irakin ja Afganistanin sodasta WikiLeaks-sivustolle.

Korpraali Bradley Manning Marylandista pidätettiin jo toukokuussa, koska hänen epäiltiin varastaneen salaisia asiakirjoja amerikkalaisten osuudesta Afganistanissa ja Irakissa. Hän on polttanut asiakirjat CD-rompulle Bagdadissa. Otsikoksi hän pani: Lady Gaga. Hän on toimittanut asiakirjat ilmeisesti WikiLeaksille. Häneltä on todennälöisesti peräisin myös video, jossa iloiset USA:n sotilaat ampuvat Irakissa siviilejä.

Brittilehdet ovat selvitelleet, että Manningin äiti on englantilainen. Samalla on paljastettu sotilaan homoseksuaalisuus. Hänen piti pitää homoutensa omana tietonaan amerikkalaisen "Don´t ask, don´t tell" -politiikan mukaisesti. Daily Mail kertoo aikaisemman ystävän sanoin: 13-vuotiaana hän kertoi olevansa homo. Daily Telegraf löysi facebook-merkintöjä, joissa on ex-poikaystävä ja kuva pride-paraatista. Hän kantoi julistetta, jossa vaadittiin, että homojen ja lesbojen on saatava palvella USAn armeijassa.

USAn lehdistö ei ole kertonut Manningin seksuaalisuudesta. Vain muutamissa blogeissa kerrotaan asiasta.

Manning paljastui, kun hän kertoi asiasta aikaisemmin hakkerina toimineelle Adrian Lamolle. Hän perusteli sitä niin, että asiakirjat ovat julkista tietoa. Lamo oli kuitenkin eri mieltä ja kertoi paljastukset USAn viranomaisille. Manning pidätettiin. Bloggaajat arvelevat, että Manning paljasti asian ex-hakkerille, koska tämä aikaisemmin oli työskennellyt homo/lesbouutistoimituksessa PlanetOutissa ja oli sen takia luottamuksen arvoinen. Jossain blogissa arvellaan myös, että Manning on transihminen, jolla on ollut sukupuoli-identiteettiongelma. Asia kuitenkin on ilmeisesti vain spekulaaitota.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homojen vastustajille nämä tiedot ovat mannaa. Nyt on vaikea ajaa enää Don't ask. don't tell -politiikan poistamista.


1 kommenttia

Toisaalta... Tällaista ei olisi ehkä tapahtunut, jos homo voisi palvella avoimesti.

Olen tietysti sitä mietä, että totuuden paljastuminen USA:n "maailmanpoliisina" toimimisesta on myönteinen asia.