Gay Games: Poliisi: kaikki mennyt rauhallisesti

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Kölnin poliisi kertoo: Kaikki on mennyt hyvin


Gay Gamesit tarvitsevat 3 000 vapaaehtoista. Vasta 2320 on ilmoittautunut. Erityisesti maratonilla on vaara välikohtauksista.


Gay Games etsii koko ajan uusia vapaaehtoisia. Neumarktilla voi ilmottautua Gay Gamesien putiikissa. Jatkuvasti on saatu lisää voimia. Erityisen tärkeä on lauantain maraton. Sinne rakennetaan 150 väliasemaa ja vapaaehtoisia on töissä useita satoja.

On mahdollista, että homofobikot ärtyvät maratonista ja voi tulla provokaatioita. Kaupungissa on töhritty monia Gay Games- julisteita. Poliisi kuitenkin kertoo, että kaikki on mennyt hyvin. Poliisit ovat olleet siellä näkyvästi, missä on odotettavissa häiriöitä. Lauantaina poliisit sijoittuivat lähelle nuorten aikuisten ryhmää, joka seisoskeli raitiotiepysäkin lähellä ja haastoi riitaa avajaisjuhliin menevien kanssa.


Politiikkaa: Kölnin erikoinen poliittinen asetelma

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Kölnissä toimii yksi katolisen kirkon homofobisimmista kardinaaleista: Joachim Meissner. Hänen homovihamieliset lausuntonsa ovat jatkuvasti aiheuttaneet pahennusta HLBTI-väestössä ja hieman muissakin.


Kristillisdemokraatit CDU on ollut kaupunginvaltuustossa viime vuoteen saakka johtava puolue. Vuosi sitten elokuun lopussa kunnallisvaaleissa tuli muutos. Sekä kristillisdemokraatit että toinen johtava puolue sosiaalidemokraatit kokivat tappion. Vihreät ja liberaalit olivat nousussa.

Valtuustossa on 90 paikkaa. Kristillisdemokraateillla ja sosiaalidemokraateilla on nyt yhtä paljon paikkoja, kummallakin 25. Vihreät lähestyvät valtapuolueita. Heillä on 20 paikkaa. Liberaalit saivat 9 paikkaa.


Erityisenä uhkana tai ongelmana on pidetty "ääripopulistista" tai "äärioikeistolaista" Pro Köln -liikettä, joka selkeästi vastustaa maahanmuuttoa ja islamilaisuuden leviämistä. Kun Kölnissä päätettiin uuden moskeijan rakentamisesta, Pro Köln -liike oli etunenässä vastustamassa. Nyt moskeijaa jo rakennetaan. Vaaleissa viime vuonna Pro Köln ei menestynyt. Se sai vain 5 paikkaa valtuustoon.

Pro Kölnin asenne homoihin ja lesboihin on paljon puhuttanut. Pro Köln on ollut viisaasti vaiti. Vain muutama ylilyönti on tullut julkisuuteen. Twitterissä oli viime elokussa homovihamielisiä lausuntoja Pro Kölnin nimissä. Pro Köln julkisesti kielsi osuutensa niihin kirjoituksiin. Pro Kölnistä tulee mieleen Ruotsin Sverigedemokraatit, joiden vaalimenestys on tänä syksynä kiinnostuksen kohteena naapurimaassamme.

Osa Pro Kölnin joukoista on ääriuskonnollista Christen Pro Köln -joukkoa. Heille pride-paraatit ja homomeno ovat kauhistus.


Ylipormestarin vaali


Viime elokuussa valittiin myös ylipormestari. Ehdokkaina oli sosiaalidemokraatti, liberaali, kristillisdemokraatti ja Pro Kölnin ehdokas. Erikoista oli se, että kristillisdemokraattien ja liberaalien ehdokkaat olivat homoja. Vaalin voitti kuitenkin sosiaalidemokraattien ehdokas Jürgen Roters 53%:lla. Häntä kannattivat myös vihreät ja ainakin osa vasemmistopuolueesta. Hän oli näkyvästi mukana mm. Kölnin CSD-paraatissa ennen elokuun vaaleja, ja se kertoo, että homokysymys on keskeinen. Mutta homoehdokkaasta ei siis tullut Kölnin ylipormestaria.


Gay Gameseissa ylipormestari Jürgen Roters oli mukana. Häntä haastateltiin mm. center-tv:n lähetyksessä.

Viime elokuun vaaleissa puolueiden iskulauseet olivat kovin samanlaisia. Kristillisdemokraatit: "Köln kann" (köln pystyy), sosiaalidemokraatit: "Köln kann's besser" (köln pystyy parempaan). linberaalilt: "Köln kann mehr" (köln pystyy enemmän).

Gay Gamesit epäpoliittinen tapahtuma


N-tv:n haastattelussa maanantaina tiedottaja Thorsten Moeck kertoi, että kisat pyritään pitämään mahdollisimman vapaina sisäpolitiikasta. Kaupungilla näkyy hyvin, että Gay Gamestit hyväksytään. Kuitenkin kisoilla on myös poliittinen sanoma: ihmisoikeuksia on kunnioitettava.

Gay Gameseissa yhdistyy urheilu ja huvi. Jokainen voi osallistua omilla kyvyillään kisoihin urheilijana. Mitään ennakkokarsintaa ei ole. Siitä huolimatta on saatu myös huipputuloksia kuten 100 metrin nopein: 11 sekuntia ja allekin.

Miksi tarvitaan eri kisoja homoille ja heteroille? Osittain sen vuoksi, että Gay Gameseihin tulee osanottajia maista, joissa homous on ankarasti kiellettyä. Täällä he esiintyvät nimettöminä. Toisaalta Gay Gamesesissa on lajeja, joita olympialaisissa ei hyväksytä, esim. paritanssi ja -luistelu, joissa voi kilpailla mies- tai naisparina.
(n-tv)


Myös vanhana voi urheilla

Kölner Stadt-Anzeider kertoo tänään amerikkalaisesta bodybuildingin harrastajasta Paul Martista. Hän on 92-vuotias. Hän kertoo syövänsä päivässä kolme kertaa ja aina paljon salaatteja eikä lainkaan suolaa. Siinä ohessa puoli lasia punaviiniä - ei koskaan valkoviiniä. Hän ei ole koskaan sairas. Ei ole ollut vilustumisia eikä päänsärkyjä.

Paul Mart on kisojen vanhin kilpailija. Hän on pienikokoinen ja jänteikäs. Hän on shortseissa, kirjavassa paidassa ja hatussa on sulka. Iho on ruskehtava kuten bodybuildingin harrastajalla kuuluu olla. Hän oli mukana kilpailussa eilen illalla. Hän ei odota mitään voittoja enää, mutta tärkeää on olla mukana.

Kuva ja haastattelu
http://www.ksta.de/html/artikel/1280133213099.shtml

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!