Istanbul: Yli 4 000 pride-marssijaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Istanbulisssa marssittiin viime sununtaina HLBTI-oikeuksien puolesta. Tämä oli 18. pride-marssi. Yli 4 000 ihmistä lähti liikkeelle Taksim-aukiolta. Järjestäjät olivat Lambda Istanbul ja Kaos GL -nimiset järjestöt.Tukea tuli mm. Istanbulin yliopiston Radar-ryhmältä, "kirjavilta opiskelijoilta" ja transihmisten järjestöltä Pembe Hayatilta. Suurta sateenkaarilippua kannettiin pitkin marssireittiä.

Erityisesti kiinnitettiin huomiota omaisten ryhmään. Turkissa on viime aikoina ollut monia väkivaltatapauksia, ja sen takia äideillä oli kylttejä: "Minä puolustan poikaani" ja "Älkää koskeko lapseeni".

Myös muissa julisteissa otettiin kantaa väkivaltaan. Mukana oli myös armenian ja kurdin kieltä. "Me olemme täällä, saatte tottua ajatukseen" ja "Emme ole sairaalassa vaan täällä kadulla". Joissakin julisteissa muistettiin kolme vuotta sitten tapettua 26-vuotiasta opiskelijaa Ahmet Yildizä. Hänet ampui oma isä.

Yleisö osoitti mielenkiintoa marssia ja marssijoita kohtaan. Törkyhuutoja tuli vain harvakseltaan. Yksi äiti sanoi marssia katsomassa oleville lapsilleen: "Katsokaa, miten kivoja bileitä homot tekevät".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(ggg.at)

Video Istanbulista

1 kommenttia