USA: Teksasin republikaanit määrittelemässä konservatismin kokonaan uudelleen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Teksasin republikaanien keskustelufoorumi vaatii homoavioliittojen kriminalisointia, homouden kieltämistä, strippausklubien ja pornografian julistamista laittomaksi.

Teksas on osavaltio, jossa kuolemantuomio on voimassa, homoavioliitot ovat jo nyt kiellettyjä, homoseksuaaliset teot olivat rangaistavia vuoteen 2003 asti jopa 15 vuoden vankilalla ja joka on entisen presidentti Bushin kotivaltio.

NYDailyNews-verkkolehti piikittelee, että Teksasin republikaanit ovat muokkaamassa käsitteen "konservatiivi" kokonaan uuteen merkitykseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Keskustelufoorumin 25-sivuisessa päätöksessä vaaditaan lakeja muutettavaksi niin, että oraali- ja anaaliseksi kielletään, vankilatuomio annetaan henkilölle, joka kirjoittaa avioliittotodistuksen homopareille (homoavioliitto on jo nyt mitätön tuossa osavaltiossa) ja osavaltion oikeuksilta otettaisiin pois päätäntävalta tapauksista, joihin sisältyy sodomiaa (homoseksuaalisuutta).

Teksasin republikaanien keskustelufoorumi ilmoittaa, että homoseksuaalisuus tuhoaa yhteiskunnan rakenteita, aiheuttaa perheyksiköiden hajoamista ja johtaa vaarallisten tarttuvien tautien leviämiseen. Homoseksuaalisuutta ei saa esittää kouluissa hyväksyttävänä vaihtoehtoisena elämänmallina. Käsitteeseen "perhe" ei saa sisällyttää homopareja.

1 kommenttia

Teksasista on viime päivinä kirjoitettu lehtien palstoilla.
Teksas (Texas) on USA:n toiseksi väkirikkain osavaltio (noin 26 miljoonaa asukasta, suurimmat kaupungit Houston ja Dallas, ei virallista kieltä, amerikanenglantia puhuu noin 66 % ja espanjaa noin 29 %).

Teksas on suurin osavaltio, jonka lainsäädäntö ei suojaa hlbt-kansalaisia lainkaan syrjinnältä. Ei ole syrjintäsuojalakeja, sekä yksityiset yritykset että osavaltion ja kaupunkien virastot ja laitokset saavat syrjiä ja erottaa homouden ja transsukupuolisuuden perusteella, asunnosta saa häätää homouden perusteella, vakuutusyhtiöillä on lupa olla myöntämättä koti- ja muita vakuutuksia homoille, parisuhdelakia ei ole ja niin edelleen. Hlbt-kansalaiset ovat tavallaan vapaata riistaa.

Koska sateenkaarilehdet eivät ole onneksi kovinkaan paljon kirjoittaneet homojen erottamisista ja häädöistä, voidaan arvioida, että konkreettinen tilanne on hieman parempi kuin mitä lainsäädännön perusteella olettaisi, mutta syrjintää ja erottamisia toki tapahtuu.

Teksasia hallitsevat republikaanit ovat erittäin homokammoisia ja heidän puolueohjelmansa sisältää useita homovastaisia kohtia. Kuvernöörinä on kiihkouskovainen Rick Perry, jonka mielestä korkeimman oikeuden tuomarit ovat kaapuihin kääriytyneitä oligarkkeja, koska tuomarit kumosivat Teksasin osavaltion sodomialain vastoin änkyrärepublikaanien tahtoa.
Lambda Legal kertoo lainsäädännön pääkohdat lyhyesti:
http://www.lambdalegal.org/states-regions/texas

Teksasissa elää kuitenkin suuri määrä hlbt-kansalaisia ja siksi kaupungeista Houston, Dallas, Austin (Teksasin pääkaupunki), Fort Worth ja El Paso ovat säätäneet omat syrjintäsuojalakinsa.
Adoptio-oikeuksia ei ole rajoitettu ja sateenkaariperheitä on runsaasti.

Nyt näyttää lisäksi siltä, että sielläkin hirmuliskojen valta on hiipumassa. Mielipidetutkimusten mukaan 69 % osavaltion asukkaista kannattaa homo- ja lesboparien laillista tunnustamista, 36 % avioliittoa ja 33 % parisuhdelakia. Laillistamista vastustaa enää 25 %, jossa vähennystä neljässä vuodessa 7 prosenttia.

Merkittävät tiedotusvälineet kääntyvät vähitellen tasa-arvon kannattajiksi.
Dallas Morning News kannattaa tasa-arvoa ja vetoaa pääkirjoituksessaan korkeimman oikeuden tuomareihin, jotta he tunnustaisivat homo- ja lesboparien oikeuden avioliittoon.
http://www.dallasnews.com/opinion/editorials/20121214-editorial-affirm-gays-right-to-marry.ece
---
Sateenkaariväelle:
http://www.dallasvoice.com/

Matkailijoille:
http://www.dallascityhall.com/services/Services_Visitors.html

Kommenttia muokattu: 16.12.2012 klo 01:18