Kolmea miestä syytettiin Kamerunissa homoseksuaalisuudesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kolme miestä pidätettiin Kamerunissa maaliskuussa syytettyinä homoseksuaalisuuden harjoittamisesta, mutta heidät vapautettiin myöhemmin takuita vastaan.Australialaien lähti kuitenkin maasta, ja Kamerunin oikeuslaitos tahtoo hänen palaavan tuomittavaksi.

Kamerunin oikeuslaitos valmistautuu tuomitsemaan kolme miestä, jotka pidätettiin maaliskuussa epäiltyinä homoseksuaalisuuden harjoittamisesta eräässä hotellissa Doualan kaupungissa. Yksi miehistä on australialainen John Vassek.
Epäillyt olivat pidätettyinä maaliskuun 26 – 29 päivinä, mutta he välttivät vankeuden takuiden maksamisen ja asianajajan, homoaktivistin Alice Nkomin ponnistelujen ansiosta.

Nkomin onnistui vapauttaa miehet Kamerunin rikoslain 12 pykälän perusteella. Sen mukaan ”homoseksuaalisuuteen syyllistyneet” voidaan vangita ainoastaan, jos heidät tavataan verekseltään, mitä ei tapahtunut tässä tapauksessa.

Päästyään vapaaksi takuita vastaan Vassok palasi Australiaan, mutta nyt Kamerunin oikeusviranomaiset haluavat tuomita hänet. Vaikka on luultavaa, että Vassek rikkoi Kamerunin lakeja lähtiessään maasta siitä huolimatta, että häntä uhkasi syyte, niin on myös luultava, etteivät Australian viranomaiset luovutahäntä tuohon afrikkalaismaahan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kamerunilaisten Jacques Yenguen ja Stéphane Maliedjin tilanne on toinen. Elokuussa heitä saattaa odottaa usean vuoden vankeusrangaistus, mikäli heidät todetaan ”syyllisiksi”.

Universo Gay - Espanjalainen verkkosivusto

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!