Väkivallantekijä pääsi kuvaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

8.6.2010 Väkivalta HLBTI-ihmisiä vastaan päätyy lehtiuutisiin

Tällä hetkellä esim. Berliinissä sanomalehdet hyvin herkästi julkaisevat uutisia homoihin kohdistuvasta väkivallasta. Tänä aamna Tagesspiegel kertoo tapauksesta Kreuzbergin kaupunginosassa. Tuntematon nainen alkoi torstain vastaisena yönä haukkua homoa Mehringdammin ja Yorckstrassen kulmassa. Nainen huitaisi 29-vuotiaalta homolta hampurilaisen kädestä ja potki niin, että mies kaatui katuun. Kännykkä putosi taskusta. Nainen nappasi sen ja hävisi katuvilinään ja nousi taksiin. Vaikka tapahtuma on vähäpätöinen, se nousi lehtiuutiseksi. Poliisi tutkii tapausta.


14.6.2010 Toinenkin väkivaltatapaus Berliinissä lauantaina

Berliinissä on ollut useampia tilanteita. 10.6. nuorisojoukko uhkaili Nollendorfsplatzin lähistöllä homojen kuvausryhmää.

Lauantaina klo 23 kolme nuorta hyökkäsi Puschkinalleella homoparin kimppuun. Siinä käytettiin myös puukkoa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ilmeisesti kesä saa aikaan aggressiivisen mielen.


13.6.2010 Myös Berliinissä väkivaltaa

Berliinistäkin tulee väkivaltauutinen ja valokuva tekijästä. Neljän nuoren joukko hyökkäsi viime torstaina klo 19.20 Danziger-kadulla kahden homomiehen kimppuun. Toinen uhreista joutui hakeutumaan ensiapuun. Päätekijästä saatiin kuitenkin kännykkäkameralla hyvä kuva, tosin takaa päin. Leveä kävelytyyli!

12.6.2010 Amsterdam: Mielenosoitus väkivaltaa vastaan


Amsterdamissa väkivalta jatkuu. Toukokuun 5. päivänä hyökättiin Keizersgrachtin homomuistomerkillä 38-vuotiaan miehen kimppuun. Pari päivää aikaisemmin nuori mies joutui väkivaltatilanteeseen Amstelin metroasemalla.

Maailman vanhin homo- ja lesbojärjestö COC järjestää sunnuntaina homomuistomerkillä protestimielenilmauksen. COC:n nettisivulla kehotetaan mukaan kaikkia, joita turvattomuus häiritsee tai jotka ovat tulleet hakatuiksi.

http://www.cocamsterdam.nl/nieuws/100-aankondigingen/461-protestactie-anti-homogeweld-13-juni-demonstration-homophobic-violence-june-13th-.html


Myös Roomassa uusia väkivaltaisuuksia

24-vuotias mies oli toukokuun lopussa käymässä homobaarissa Rooman "gaykadulla" Via San Giovannilla Kolosseumin kupeessa. Pois lähtiessä hänet hakattiin, hakkaajina oli neljä nuorta. Uhri joutui sairaalaan 5 päiväksi.

Viime vuonna tällaisia hyökkäyksiä oli useita, ja huippukohta oli polttopulloisku homodiskoon. Oppositio on tuonut parlamenttiin homofobian vastaisen lakiehdotuksen. Viimeisimmän väkivaltateon uhri on vedonnut pääministeri Berlusconiin. Hallituspuolueet eivät kuitenkaan ole mitenkään reagoineet. Pormestari Gianni Alemanno tuomitsee hyökkäykset, mutta hän vastustaa lakiesitystä, koska sen sisältö on "ideologinen".

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!