Madridin Pride: Israelilaiset suljettiin ulos

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006


Espanjalaiset pride-järjestäjät ovat kieltäneet israelilaiselta ryhmältä osallistumisen Madridin Prideen heinäkuun 3. päivänä (sama kuin Helsinki Priden päivä). Perusteluna on: turvallisuus. Sanotaan, että paikalliset palestiinalaiset ryhmät olisivat uhkailleet paraatia väkivallalla.

Israelilaiset homoryhmät itse epäilevät, että kyseessä on juutalaisviha ja israel-viha. Tilanne on viime viikolla oleellisesti huonontunut, kun Israelin armeija hyökkäsi avustuslaivan kimppuun. Laivalla ammuttiin yhdeksän ihmistä ja ihmisoikeusaktivistien mukaan israelilaiset sotilaat järjestivät verilöylyn. Israelilaisten selitykset ovat olleet erilaiset. Mm. tänään on selvitelty tapahtumia myös Israelin Helsingin suurlähettilään suulla.


Dialogi on katkennut

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Israelilaiset ryhmät valittavat, että Madridin Pride keskittyy asioihin, joilla ei ole mitään tekemistä priden kanssa. Myös Israelin ulkoministeriön tiedottaja on kritisoinut israelilaisten ulosheittämistä. Israelilaisten mukaan pride (ylpeys) muuttuu tällä tavoin häpeäksi. Israel on Lähi-idän ainoa maa, jossa pidetään pride-paraateja, Israelista muistutettiin. HLBTI-yhteisöä kunnioitetaan Israelissa. Nyt asiaa on Madridissa politisoitu. Alunperin Israelin ulkoministeriön edustajien oli tarkoitus osallistua Madridin Prideen.

Myös Espanjan lehdistö on kritisoinut kieltoa. El Mundo kirjoitti, että kielto on voitto äärimmäisyysliikkeille.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!