Ulkomaan lehdistä luettua 6.6.2010

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Spiegel: Musliminuoret valmiita rajuun väkivaltaan

Spiegel-lehti kertoi eilen saksalaisesta tutkimuksesta, jossa todettiin, että muslimimaahanmuuttajaperheiden lapset ovat alttiimpia väkivaltaan kuin muiden uskontokuntien maahanmuuttajanuoret. Kriminologi epäilee syynä olevan brutaali machokulttuuri. Mitä uskonnollisempia ollaan, sitä enemmän hyväksytään machokulttuuri ja vietetään aikaa väkivaltaa sisältävän median parissa.

Tutkimuksen on tehnyt sisäministeriö jaAla-Saksin kriminologian tutkimusinstituutti KFN. Selitystä tutkimustuloksille on saatu turkkilaissyntyisen uskontotieteilijän, Rauf Ceylanin lausunnoista. Hän sanoo, että Saksassa käyvät imaamit houkuttelevat nuoria konservatiivisemman islamin suuntaan ja korostavat omaa etnisyyttä. Imaamit vain vierailevat maassa eivätkä osaa saksankieltä eivätkä tunne maan kulttuuria. Miehen ylivalta on heille ehdoton lähtökohta. Nuoret omivat helposti samoja mielipiteitä. Syyllinen ei ole islam vaan se, miten islamia opetetaan.

Tutkimuksessa kyseltiin asenteita 45 000 koululaiselta (14-16v). Nuoret kristityt olivat vähemmän aggressiivisia, kun heillä oli vahvempi uskonnollinen vakaumus. Nuorilla muslimipojilla väkivalta lisääntyi, kun uskonnollisuus lisääntyi.

Uskonnollisuus vaikutti myös koulussa menestymiseen ja maahan sopeutumiseen. Nuoret, joilla ei ollut omaa uskontokuntaa, menestyivät selvästi paremmin kuin muslimipojat.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://www.spiegel.de/panorama/justiz/0,1518,698948,00.html

Kommentti: Viime vuosina on Berliinissä puhuttu paljon homoihin kohdistuvista väkivaltaisuuksista, ja sormella on osoitettu musliminuoria.


Länsi-Acehissa naisille housukielto


Viime torstaista lähtien Länsi-Acehin naiset eivät saa enää pukeutua farkkuihin tai muihin housuihin. Uskontopoliisi pidätti jo 18 naista liian vapaamielisen pukeutumisen vuoksi. Naisilla oli huivi, kuten pitää, mutta jalassa oli farkut ja naiset istuivat moottoripyörien takapenkeillä. Tässä kuvassa näkyy, miten farkut olivat suosittu asu. Nyt farkkuja on takavarikoitu. Vastaisuudessa pitää olla takki, joka ulottuu polviin saakka. Takkeja on jo valmistettu 20 000.
http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/0,1518,697600,00.html

40-vuotias Imma oli äkäinen. Hän oli mielestään asiallisesti pukeutunut, mutta nyt häntä pidettiin ikään kuin terroristina. Moottoripyörän kyydissä farkut ovat hyvin käytännölliset. Moottoripyörä on alueen tärkein kulkuväline. Jos tavataan kolme kertaa farkuissa, tulee kaksi viikkoa vankeutta. Se on vähän, kun vertaa avionrikkojiin (kuolema kivittämällä) tai homoihin (vankilaan telkeäminen tai julkinen ruoskinta). Jos kauppias myy naiselle farkut tai muun kireän vaatteen, siitä voi mennä kauppiaan lupa elinkeinon harjoittamiseen.

Suomi ja presidentti Ahtisaari olivat mukana, kun Aceh sai itsemääräämisoikeuden.

München: Poliisi sai kiinni pahoinpitelijät

Vapunpäivänä Münchenissä hakattiin pahasti kaksi homoravintolan tarjoilijaa Utzschneiderstraßella Colibrissa. Kun toinen tarjoilija meni vessaan, mukana seurasi kaksi miestä, jotka vaativat rahaa ja hakkasivat hänet pahasti. Baarin puolella kolmas mies pahoinpiteli toista tarjoilijaa ja sitoi hänet kiinni.

Poliisi selvitteli tapausta ja pani kansainväliseen hakuun 27-vuotiaan romanialaismiehen. Tämä saatiin kiinni rutiinitarkistuksessa Wienissä 22.5.. Mies tunnusti ja paljasti kaksi muuta tekijää. Nämäkin saatiin pidätetyiksi kesäkuun alussa. Kaikki olivat romanialaisia ja työttömiä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!