Espanajn kuningatar sai homokirjan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Käydessään Madridin kirjamessuilla Espanjan kuningatar sai Alberto Miran kirjan “ De Sodoma a Chueca. Una historia cultural de la homosexualidad en España en el siglo XX” (Sodomiasta Chuecaan. Espanjan homoseksuaalisuuden kulttuurihistoria 1900-luvulla). (Madridin Chuecan kaupunginosassa on kaupungin suurin homobaarien ja -ravintoliden keskittymä – suom. huom.)
Perjantaina 28.5. avattiin Madridin vuosittaiset kirjamessut. Avajaisiin osallistui myös Espanjan kuningatar Sofia, joka tutustui eri näytteillepanijoiden kojuihin. Kuningatar oli kiinnostunut muiden muassa ruokavalioita ja lasten hyväksikäyttöä koskevasta kirjallisuudesta. Kulkiessaan homokirjallisuuteen erikoistuneen Berkana-kirjakaupan kojun ohi Doña Sofia sai Alberto Miran kirjan “De Sodoma a Chueca. Una historia cultural de la homosexualidad en España en el siglo XX”. Mili Hernández Berkanasta totesi myöhemmin, ettei teos luultavasti löydy Zarzuelan palatsin kirjastosta. Tarkoitus onkin toinen; että kuningatar tajuaa Espanjan homojen ja lesbojen todellisuuden.
Pilar Urbaon kuningattaresta kirjoittaman elämänkerran ”La Reina muy cerca” mukaan Doña Sofia ”ymmärtää, että on ihmisiä, joilla on toiset seksuaaliset taipumukset, mutta ei sitä, että he ovat ylpeitä suuntautumisestaan tai että nousevat liikkuville lavoille ja osoittavat mieltään. Jos kaikki me, jotka emme ole homoja, osallistuisimme mielenosoitukseen, romahduttaisimme liikenteen.” Kuningatar vastustaa myös avioliitto-nimen käyttämistä samaa sukupuolta olevien ihmisten välisistä suhteista ja pitää parempana ”yhteiskunnallista sopimusta” tai ”liittosopimusta”.

Universo Gay - Espanjalainen verkkosivusto

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!