Homoihin kohdistuva murhaepidemia Puerto Ricossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Viime kuukausina Puerto Ricossa on tapahtunut sarja murhia, joiden uhreina ovat olleet homot ja transsukupuoliset. Tapaukset huolestuttavat aktivisteja, jotka vuosien varrella ovat taistelleet homojen oikeuksien puolesta.
Viimeisen puolen vuoden aikana saarella on murhattu Michell Galindo, Jorge Steven López, Ashley (Juan Antonio) Santiago ja Angie (Ángel) González. Ainoastaan Jorge Steven Lópezin murha on onnsituttu selvittämään ja hänen murhaanjansa, Juan ”Casper” Martinez on aloittanut elinikäisen vankeusrangaistuksensa kärsimisen. Puerto ricolaisen homojärjestön Puerto Rico Para Tod@s:n edustajan Pedro Julio Serranon mukaan kyseessä on väkivalta-aalto, kriisi ja väkivaltaepidemia homo-, lesbo-, biskesuaali- ja transseksuaaliyhteisöä kohtaan. Serranon mukaan on huolestuttavaa, etteivät viranomaiset ole luonnehtineet yhtäkään näistä tapauksista sukupuoliseen suuntautumiseen perustuvaksi viharikokseksi, kuten laki edellyttää. Viime lokakuussa Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vahvisti lain viharikosten ehkäisemisksi. Serrano kertoi vetoavansa viranomaisiin, jotta he tutkisivat nämä rikokset perinpohjin ja toimisivat yhteistyössä homoyhteisön kanssa väkivallan ehkäisemiseksi.
Kaikki murhat tehtiin samalla tavalla; murhaajat kiduttivat uhrejaan ennen näiden tappamista. Uhrit löydettiin alastomina, mikä viittaa seksuaaliseen väkivaltaan.

Primera hora (Puerto Rico)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!