Münchenissä yhä enemmän väkivaltaa homoja kohtaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Münchenin Glockenbach-kortteleissa on suuri osa kaupungin homopaikoista. Mutta homot eivät voi siellä yhtä hyvin kuin joitakin vuosia sitten. Ja turvallisuus on heikentynyt. Homoalueen sydämessä ovat lisääntyneet verbaaliset ja psyykkiset hyökkäykset. Näin kertoo homojen kommunikaatio- ja kulttuurikeskuksesta Christopher Knoll. Aikaisemmin alue oli homojen "suoja-aluetta". Nyt monien mielestä tilanne on huono.

Uusi toimintaryhmä haluaa, että syrjintä tehdään näkyväksi ja päällekarkaukset dokumentoidaan. Poliisi sanoo, että rikostilastoissa ei voida käyttää termiä "homoihin liittyvä". Tietosuoja estää sellaisen tilastoinnin. Tänä vuonna kommunikaatio- ja kulttuurikeskus on tilastoinut jo 61 väkivaltaista välikohtausta. Viimeisin on kolmen viikon takaa. Homomiestä haukuttiin ensin homosiaksi ja sitten pahoinpideltiin.

Myös Münchenin kaupungin homo/lesbo-koordinaatiopisteessä on huomattu, että kaupunginosa on muuttumassa. Turvallisuus on heikentynyt. Homojen ja lesbojen pieksäminen on lisääntynyt. Myös legendaarisen Deutsche Eiche -ravintolan (ja hotellin) johtaja Dietmar Holzapfel on kuullut väkivallasta. Yhä useammin on käynyt niin, että maalta tulee nuoria, jotka eivät ole tottuneet suurkaupngin meininkiin. Kun homot kulkevat käsi kädessä, se aiheuttaa aggressiota.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myös homolehti Leon päätoimittaja Berndt Müller kertoo , että ilmapiiri on muuttunut. Vaatii aika paljon henkistä rohkeutta kulkea Müllerstrassea käsi kädessä.

Alueen baareissa on ollut erityinen väkivalta-aalto, joka herättää huolta. Christopher Knoll on kuullut seitsemästä ryöstötapauksesta. Poliisi pystyy vahvistamaan niistä vain kaksi. Colibri-baarissa oli yksi ja Prince-baarissa toinen tapaus. 33-vuotias tarjoilija kertoo, että hänet lyötiin maahan. Poliisi kehottaa heti ilmoittamaan näistä tapauksista. Myös herjauksista voi ilmoittaa poliisille. Vain sillä tavoin päästään asioihin käsiksi jo alkuvaiheessa.

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • AAA
  • 27.5.2010, 12.57
"Homoalueen sydämessä ovat lisääntyneet verbaaliset ja psyykkiset hyökkäykset... Aikaisemmin alue oli homojen "suoja-aluetta". Nyt monien mielestä tilanne on huono."

Hmm...Voisivatkohan nuo paikalliset muodostaa jonkinlaisia militia-ryhmiä, jonka jäsenet olisivat hyvin varustettuja - kyynelkaasu, taser, teleskooppipamppu jne. Ryhmät sitten partioisivat alueella ja puuttuisivat huligaanien riehuntaan tarmokkaasti.

Haittapuolena näissä kansalaisten itsepuolustusryhmissä on joissain tapauksissa tietenkin se, että ryhmä saattaa joskus innostua käyttämään enemmän energiaa huligaanin/huligaanien taltuttamiseen kuin olisi tarpeellista.
  • 2 / 3
  • Vieras
  • 27.5.2010, 16.45
Nautin aika paljon Münchenistä ja sen homoalueesta viime elokuussa käydessäni Madonnan konsertin yhteydessä, ei ongelmia. Turvamiehiä en kovinkaan muista nähneeni homopaikoissa ja niiden ovilla. Suosittelen turvamiesten palkkaamista kuten täällä Lontoossa. Parhaat heistä kantavat hillujan ulos ennen kuin on liian myöhäistä. Kun paikat menevät kiinni, näkyy poliisi usein homoalueiden kaduilla. Tietysti kaikkihan meistä kulkeen useinkin homoalueiden ulkopuolella, mikä on asia erikseen, jossa saakin pitää silmät ja korvat auki kuten missä hyvänsä.