Homot ja lesbot pyytävät uskovaisia rukoilemaan homofobian uhrien puolesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Espanjan kansallisen homojen, lesbojen, transsukupuolisten ja biseksuaalien liitto (La Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales - Felgtb) pyysi eilen kaikkia Espanjan uskovaisia osallistuman jumalanpalveluksiin, joita pidetään 13 – 21.5. Madridissa, Bilbaossa, Sevilassa, Valeciassa ja Murciassa homofobian ja transfobian uhrien muistamiseksi ympäri maapalloa.
Felgtb muistuttaa, että maanantai 17.5. on kansainvälinen homofobian ja transfobian vastainen päivä. Sen viettämiseksi liitto on mennyt mukaan kansainväliseen aloitteeseen jumalanpalvelusten järjestämiseksi sukupuolisen suuntautumisen tai sukupuolisen identiteetin takia vainotuksi tulleiden muistamiseksi.
Tilaisuudet järjestää ekumeeninen homojärjestö Gionato Italiasta, mutta itse idea syntyi vuonna 2007, kun Firenzestä kotoisin oleva kristillinen homojärjestö Kairos halusi muistaa Matteon tapausta. Poika oli tehnyt itsemurhan hänen jouduttuaan koulukiusaamisen uhriksi sukupuolisen suuntatumisensa takia.
Felgtb:n puheenjohtajan Antonio Povedan mielestä on tärkeää toimia ottaen huomioon kaikki tosiasiat. Eri kirkkokunnissa ja yhteisöissä on uskovaisia homoja, ja heille on välitettävä tieto, etä monimuotoisuuden keskellä on taisteltava tasa-arvon puolesta.

EcoDiario (Espanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!