Saksa: Nordrhein-Westfalenin homopoliittinen jääkausi loppui

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Maapäivävaaleissa Nordrhein-Westfalenissa (mm. Köln ja Düsseldorf) kristillisdemokraatit CDU hävisivät 10% ja liberaalit saivat hieman lisää. Merkelille se varmaan oli iso pettymys ja Westerwelle huoahti helpotuksesta.

Sosiaalidemokraatit hävisivät 2,5%, mutta nyt ollaan kuitenkin tasoissa kristillisdemokratien kanssa (ääniosuus kummallakin puolueella noin 34,5%).

Vihreät kaksinkertaistivat ääniosuutensa (nyt 12%) ja vasemmistopuolue Linke pääsi ensi kertaa osavaltion parlamenttiin (5,6%). Vasemmisto ja vihreät ovat viime tietojen mukaan saaneet yhden edustajan enemmistön parlamenttiin, joten heillä on mahdollisuus koota uusi hallitus.

Nordrhein-Westfalen on suurin Saksan osavaltioista ja queer-uutissivuston mukaan nyt on homopoliittinen jääkausi ohi. HLBTI-järjestöjen mukaan aikaisempi hallitus ei ollut pätkän vertaa kiinnostunut homojen ja lesbojen asioista.

Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa on keskusteltu paljon valtion virkamiesten elämänkumppaneiden tilanteesta. Kristillisdemokraatit eli CDU vastusti sitä, että homon tai lesbon elämänkumppani rinnastettaisiin heteroelämänkumppaniin. Tasa-arvon puolella olivat liberaalit, sosiaalidemokraatit, vihreät ja Linke. Oppositio on vaatinut syrjintäsuojaa osavaltion perustuslakiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kristillis-liberaalinen hallituskoalitio on viimeisten kolmen vuoden aikana suhtautunut nuivasti homopolitiikkaan. Nyt uskotaan, että suunta muuttuu. Parlamenttiin tulee kaksi homoa.

Westerwellen kommentti illalla: "Varoituslaukaus"

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!