Homoavioliitot myötätuulessa Argentiinassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Argentiinan edustajainhuoneen valiokunnat ovat jo hyväksyneet ehdotuksen samaa sukupuolta olevien avioliitoista.

Argentiinan liittovaltion edustajainhuoneen lakivaliokunta ja perheasioiden valiokunta ovat hyväksyneet lakiehdotuksen, joka sallii samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot. Argentiinan homojen, lesbojen, biseksuaalien ja transsukupuolisten liiton puheenjohtaja María Rachid on varma siitä, että lakiehdotus hyväksytään edustajainhuoneessa suurella äänten enemmistöllä vielä huhtikuun aikana. Rachidin mukaan sukupuolivähemmistöt toivovat vain, etteivät kirkon valtaapitävät ja muut fundamentalistipiirit uhkaile niitä, jotka ovat suostuneet tukemaan vähemmistöjen oikeuksia.
Kuluvan viikon torstaina Buenos Airesissa solmivat avioliiton keskenään Carlos Álvarez ja Martín Canevaro. Heistä tuli siten neljäs miespari, joka sai allekirjoittaa paperit tuomarin silmien alla maan pääkaupungissa ja viides koko maassa.
Viime viikolla solmivat avioliiton keskenään 67-vuotiaat Norma Castillo ja Ramona Arévalo. He ovat eläneet yhdessä kolme vuosikymmentä, ja heistä tuli ensimmäinen naispari, joka solmi avioliiton Argentiinassa.
Ongelmana on, että jokaista homoavioliittohakemusta tutkitaan tarkasti, ja jää vuorossa olevan tuomarin harkintaan, tuleeko seremoniiasta totta vai ei.

El Financiero (Meksiko)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!