Tennislegenda Navratilova sairastunut rintasyöpään

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006

Martina Navratilova on ollut menestyksekäs tennistähti. Hän on alunperin tsekkiläinen ja avoimesti lesbo. Pari päivää sitten hän kertoi amerikalaiselle People-lehdelle sairastavansa rintasyöpää. Syöpä paljastui rutiinimammografiassa. Hän kertoi lehdelle itkeneensä. Hän oli ennen ajatellut, että elämä ja kroppa ovat hyvin kontrolissa, ja sitten tulee jotain, joka on täysin oman hallinnan ulkopuolella.

Navratilova leikattiin 15. maaliskuuta. Osan moniviikkoisesta sädehoidosta hän saa Pariisissa. Hän on siellä french open tennis tournamentissa kommentaattorina. Paranemismahdollisuudet ovat hyvät. Navratilova on radio- ja lehtihaastatteluissa kehottanut naisia käymään säännöllisesti mammografiassa.

Martina Navratilova on uransa aikana tehnyt mahtavan uran. Hän on voittanut 167 yksinpeliä ja 177 paripeli. Aktiivin urheilijanuran hän jätti 2006, kun oli 49-vuotias. Kaapista hän tuli jo 1981 sen jälkeen, kun hän oli saanut USAn kansalaisuuden. Hän on kertonut, että outtaus maksoi hänelle paljon. Mutta hän ei voi sitä asiaa ajatella pelkästään rahana.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!