Tilapäinen heteroseksuaali/homoseksuaali

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

Australialainen Anthony Venn-Brown on ex-ex-gay. Hän on elämänkokemustensa perusteella lanseerannut käsitteet ‘situational heterosexual’ ja ‘situational homosexual’. (Otsikon ilmausta parempaa en englanninkielisistä käsitteistä osannut rakentaa.)

"Tilapäisellä heteroseksuaalilla" tarkoitetaan henkilöä, joka on homo, menee naimisiin vastakkaista sukupuolta olevan henkilön kanssa ja väittää muuttuneensa heteroksi. Seurauksensä tästä on sekaannusta ja virheellistä vahvistusta sille käsitykselle, että homoseksuaalisuus olisi valinta ja homoseksuaalisuus voi muuttua.

"Tilapäisellä homoseksuaalilla" tarkoitetaan puolestaan samaa sukupuolta olevien henkilöiden homoseksuaalista käyttäytymistä vankiloissa, armeijassa, vain yhdelle sukupuolelle tarkoitetuissa sisäoppilaitoksissa ja muissa sukupuolen mukaan erotelluissa yhteisöissä. Kun he esimerkiksi vapautuvat vankilasta, käytös muuttuu heteroseksuaaliseksi. Heidän seksuaalinen orientaationsa ei siis ole muuttunut.

Venn-Brown kirjoitta käsitesekaannuksesta "käyttäytyminen" vs. "orientaatio".
"Ihmiset, jotka olettavat, että heteroseksuaalinen avioliitto ja lapset ovat todiste ettei henkilö ole enää homoseksuaali, tuntuvat olevan tietämättömiä seksuaalisen suuntautumisen todellisesta dynamiikasta. Heillä on myös yksinkertaistettu käsitys seksuaalisesta käyttäytymisestä."

Anthony Venn-Brown oli saarnaaja Australiassa. He uskoi ettei Jumala hyväksy häntä homoseksuaalisuuden vuoksi ja yritti 22 vuoden ajan epätoivoisesti "eheytyä". Hän oli tuona aikana 16 vuotta heteroavioliitossa. Lopulta hän huomasi, ettei kaikista yrityksistä huolimatta seksuaalinen orientaatio ollut muuttunut miksikään. Hänen oli valittava eläminen valheessa tai olla rehellinen itseään kohtaan. Hän valitsi jälkimmäisen vaihtoehdon. Hän on kirjoittanut elämästään myös kirjan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Linkki hänen verkkosivuilleen:
http://alifeofunlearning.blogspot.com/2010/04/most-misunderstood-concept-in-ex-gay.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!