Hitler maalasi miesten takamuksia

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006
  • 1


Saksalainen iltapäivälehti Bild Zeitung yrittää kohauttaa: Hitlerin piirroksia on Lontoossa huutokaupassa. Kuvissa on alastomia miehiä takaa päin. Hitler tunsi nuoruudessaan kiinnostusta piirtämiseen. Vuonna 1907 hän haki Wienin akatemiaan. Tuomio oli jyrkkä. Häntä ei pidetty lupaavana maalarina. Se merkitsi uran katkeamista, ja hän joutui asumaan miesten yömajassa ja elätti itseään postikorttimaalarina.

Tällaiset miestutkielmat kuuluvat kaikkeen taideopiskeluun eikä asiaan välttämättä liity mitään homotendenssejä. Mutta siitä huolimatta on kiinnostavaa, miten hän piirteli miesten peppuja.

Kuvasarja, ensimmäisenä Hitlerin kuva

http://www.bild.de/BILD/news/2010/03/26/adolf-hit-ler-kunst/malte-nackte-maenner-hintern.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Suomalainen kuvataiteilija Emil Niinistö kertoi opiskelleensa muencheniläisessä kuvataidekoulussa samaan aikaan Hiltlerin kanssa. Saksalaispoliitikon taiteellisista ambitioista on ollut siis kokemusta Suomenkin suunnalla, mutta aihe on jäänyt aikanaan dokumentoimatta ja nykyiset tiedot ovat hajanaisia ja niiden todentaminen on vaikeaa. Emil Niinistö kuoli Salossa 60-luvulla. Joskus kerrottiin hänellä olleen AH:n töitä ja saman tarinan mukaan hän oli tuhonnut ne sotien jälkeen. - Kun kuitenkin asiaa mietitään, niin todettakoon, että tämä kuvataiteilija Emil oli vihreiden kansanedustaja N:n isoisän setä.