Unkarin perustuslakituomioistuin päätti: homoliitot laillisia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Jälleen kerran Unkarissa perustuslakituomioistuin on käsitellyt lakia rekisteröidystä parisuhteesta. Tuomioistuin julkisti eilen päätöksensä. Laissa ei nähty mitään laitonta tai perustuslain vastaista. Vaatimus lain mitätöinnistä torjuttiin. Virassa olevat henkikirjoittajat eivät voi myöskään kieltäytyä omantunnon syistä parisuhteen rekisteröinnistä.

Perusteluissa todetaan, että rekisteröity parisuhde ei kilpaile avioliiton kanssa. Käsitykset parisuhteista ovat muuttuneet ja ihmisillä on oikeus vapaasti määrätä perhemuotonsa.

****

Keskustelu homoliitoista tulee varmasti jatkumaan. Unkarissa on vaalit 11. huhtikuuta ja toinen kierros 25. huhtikuuta. Gallupit osoittavat selkeästi, että maahan tulee täydellinen vallanvaihdot. Valtaan nousee kansallisoikeistolainen puolue Fidesz. Se on ilmoittanut jäädyttävänsä kaikki homoliittolain parannukset. Toinen puolue, ääripopulistinen ja homovihamielinen Jobbik saa suuren äänivyöryn. Jos se pääsee hallitukseen, se on luvannut toimia niin, että homoliitot puretaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!