Seksuaalisuus 2010 -koulutuspäivillä amerikkalainen luennoitsija

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • vaeltaja2006

Seksuaalisuus 2010 -koulutuspäivä järjestetään perjantaina 12.3.2010 Helsingin yliopiston Pothaniassa. 100 euroa maksavaan koulutuspäivään toivotaan sosiaali- ja terveysalojen ja kirkon työntekijöitä ja alan opiskelijoita. Yhtenä seminaarin järjestäjistä on Seta. Alkuajatuksena on: "En näe, en kuule enkä varsinkaan puhu"

Koulutuspäivään on kutsuttu ulkomainen luennoitsija, M.D. psykiatri, pyskoanalyytikko Jack Drescher USAsta. Hän esittelee luennossaan mm. sairausluokitukseen liittyviä kysymyksiä ja vetää työpajan, jossa käsitellään sitä, miten seksuaalinen suuntautuminen tulisi ottaa huomioon terapioissa ja miten diagnostiikka ja sairausluokitus ovat kehittyneet.

Jack Drescher valmistui psykoanalyytikoksi aikana, jolloin USAssa vallitsi vielä homoseksuaalisten ihmisten virkakielto psykoanalyytikoiksi. 2000-luvulla Drescher on toiminut Yhdysvaltain psykiatriyhdistyksen APAn HLB-komitean johdossa. Nykyään hän on koulutusanalyytikkona ja opettajana William Alanson White -instituutissa ja professorina New York Universityn psykoterapian ja psykoanalyysin jatkokoulutusohjelmassa.

Jack Drescherin kirja Psychoanalytic Therapy and the Gay Man on vuodelta 1988. Hän on myös toimittanut useita kirjoja gender-teemasta. ja häneltä on gay- ja lesboidentiteettiä ja homoseksuaalista käyttäytymistä koskeva luku Kaplan & Sadockin laajassa Comprehensive Textbook of Psychiatry -teoksessa.

Jack Drescher on asiantuntijana työryhmässä, joka valmistelee seuraavaa psykiatrista sairausluokitusta. Olli Ståslströmin blogin mukaan vuonna 2013 on tarkoitus muuttaa transdiagnoosien nimikkeet ja määrittelyt siten, että niitä lakataan kutsumasta sairauksiksi, mutta ne pysyvät kuitenkin DSM-V:n sisällä, jotta sukupuolen korjaushoitoihin voidaan saada sairausvakuutuksesta korvaus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Drescher korostaa asiakasta kunnioittavasta ja liikkumavaraa antavasta asenteesta. Asiakkaan seksuaalista suuntautumista on kunnioitettava. Terapian onnistumisen ehtona on, että terapeutti hyväksyy asiakkaan suuntautumisen normaalina seksuaalisuuden variaationa. Ellei terapeutti pysty tähän, hänen ei pidä ryhtyä hoitamaan seksuaalivähemmistöön kuuluvaa henkilöä. Jos heteroterapeutti hoitaa homo- tai b-imiestä, on tärkeää, että teraopetutti selkeästi tunnistaa omat vastatunteensa. Terapeutti joutuu siinä kohtaamaan myös oman seksuaalisen identiteettinsä.

Jack Drescher antoi puolustavan asiantuntijalausunnon vuonna 1999, kun Tampereen käräjäoikeudessa käsiteltiin Olli Stålströmin väitöskirjaan kohdistunutta solvaussyytettä.

Koulutuspäivän ohjelma
Finnqueerin uutinen Jack Drescheristä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!