Münchenin Löwen Club luovuttaa lippunsa museolle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Monet nahkamiesten klubit täyttävät näinä vuosina 35 vuotta, niin myös suomalainen MSC Finland. Müncheniläinen Löwen Club on päättänyt antaa oman lippunsa Münchenin kaupunginmuseolle 35-vuotispäivän kunniaksi. Virallinen luovutus tapahtuu maaliskuun 9. päivänä klo 11. Paikalla tulee olemaan myös homo kaupunginvaltuutettu Thomas Niederbühl, joka edustaa ns. Rosa Listaa.

Lippu valmistettiin 5 vuotta järjestön perustamisen jälkeen, kun yhdistys pääsi yhdistysrekisteriin. Museolle luovutetaan myös järjestön maskotti ja musta nahkatakki sekä nahkaliivit. Lisäksi lahjoitukseen tulee mukaan Oktoberfest-julisteita. Julisteissa komea nahkamies seisoo hajareisin Münchenin symbolin, Frauenkirchen, kahden tornin välissä, taustalla ovat sateenkaaren värit.

Münchenin Löwen Club on hyvin tunnettu sen vuoksi, että se järjestää vuosittain Oktoberfest-treffit. Se on toiminut myös yhteistyössä Münchenin Priden (CSD:n) kanssa ja vuonna 1984 järjestö oli mukana, kun perustettiin Münchenin aids-tukikeskusta eli Aids-Hilfeä.


Suomalainen MSC Finland on toiminut yhtäjaksoisesti hyvin pitkään. Ensimmäiset kontaktit, joissa puhuttiin nahkakerhon perustamisesta, olivat vuonna 1975. Revolt-lehden numerossa 6/1975 oli seuraava ilmoitus:

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

FINLAND-SUOMI. Hei, olet varmaan huomannut, että ulkomailla on kerhoja nahka, farkku, saapas, kumi, S/M kiinnostuneille. Emmekö me voisi yrittää sitä samaa myös täällä. Kerro ehdotuksesi ja mielipiteesi rohkeasti, sillä mitä useampi meitä on, sitä paremmat ovat mahdollisuudet. Vastausmerkki mukaan.
Är Du intresserad av läder, jeans, gummi, MC, S/M? Kunde vi inte försöka med en klubb för oss även här? Kom med, skriv dina förslag, åsikter. Ju fler vi är ju bättre möjligheter har vi. Skriv på finska eller svenska och skicka med svarsfrimärke.
Adressen är: os SLM-Finland, Box 524, 20501 Turku, Åbo 50.


Tämän jälkeen kerho perustettiin hyvin nopeassa tahdissa, ja jo vuoden 1976 alussa Ratto 3/1976 kertoi uudesta kerhosta ja S/M:stä.Se aiheutti melkoisen kirjetulvan erityisesti heteroseksuaalisilta miehiltä. He halusivat alistua naiselle. Siinä oli uudelle homokerholle miettimistä, mitä heteroiden kanssa pitäisi tehdä.

Kerhon nimi oli silloin vielä SLM Finlad. Myös 96-lehti ja Seta-lehti julkaisivat uuden kerhon ilmoitukset.

1 kommenttia

TARKENNUS! MSC FINLAND on 34 vuotias 2010.
Tom of Finland 90v 2010.

Prätkäposti No: 120/2001
Alussa vuonna 1975 oli SML Sweden ja sen suomalainen alaosasto. Toimintaa johti turkulainen Tomi.
Joukko nahkakavereita kokoontui 12. - 14.9.1975
pitämään palaveria oman yhdistyksen eli SML Finlandin perustamiseksi.

Keskustelun tuloksena perustettiin 5 hengen työryhmä, joka valmistelisi
SLM:n virallista perustamiskokousta, rekisteröintiä ja toimintaohjelmaa.
Työryhmä ei kuitenkaan kokoontunut koko syksyn aikana.

Valmisteleva työryhmä kokoontui 15.12.1975 suunnittelemaan toiminnan
virallista aloittamista. Rakennettiin säännöt ja valittiin yhdistyksen
väliaikainen hallitus, jonkinlainen ”pula-ajan juntta”. Ensimmäinen
virallinen kokous pidettiin Helsingissä Medioman saunassa
21.2.1976 ja tätä
päivää pidetään MSC Finlandin perustamispäivänä.
Ennen kokousta, 10.2.1976
julkaistiin Prätkäpostin ensimmäinen numero 1-2/1976.