Itävalta: Johanna Dohnalin leski ei saa leskeneläkettä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

29.8.2010 Leskeneläkettä ei tule Dohnalin leskelle

HLBTI-ihmisten keskuudessa Itävallassa on synnyttänyt tyytymättömyyttä hallituksen päätös, jossa helmikuussa kuolleen Johanna Dohnalin leskelle ei makseta leskeneläkettä. Rechtskomitee Lambdan puheenjohtaja on laskenut, että Itävallassa avioliiton ja rekisteröidyn parisuhteen välillä on 43 eroa, ja kaikki ne ovat heikennyksiä homo- ja lesbopareille. On adoptiokielto, keinoalkuisen hedelmöityksen kielto, rekisteröity parisuhde on "löysempi" kuin avioliitto (lyhyemmät eroajat) , ei kaikkialla oikeutta maistraattivihkimiseen. jne.

Johanna Dohnal -tapauksessa sanotaan, että lakien mukaan lesken eläkkeen saa vasta kolmen vuoden avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen jälkeen. Rekisteröityjä parisuhteita ei kuitenkaan ole voinut solmia ennen viime tammikuuta. Aikaisempaa yhdessäeloa ei lasketa.

Itävallassa on solmittu tähän mennessä 429 rekisteröityä parisuhdetta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


21.2010 Itävallan enismmäinen naisasioiden ministeri kuollut

Itävallan ehkä tunnetuin naisoikeuksien ajaja, ensimmäinen naisasioiden ministeri Johanna Dohnal on kuollut. Hän toimi myös homojen ja lesbojen tasa-arvon puolesta. Hän oli syntynyt 14. helmikuuta 1939 Wienissä. Hän työskenteli ensin pitkään kaupallisella alalla, Poliittinen ura alkoi 1969 ja vuonna 1972 hänet valittiin sosiaalidemokraattien naisasiasihteeriksi. Vuonna 1979 liittokansleri Bruno Kreisky kutsui hänet naisasioiden ministeriksi. Vuonna 1995 hän luopui politiikasta. Viimeiset elinvuotensa hän vietti naiselämänkumppaninsa kanssa omassa talossa Weinviertelissä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!