Charleyn täti -farssi vaihtoehtonäkökulmasta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Helsingin gayteatteri HGT tuo Studio Krunikan lavalle maaliskuussa Brandon Thomasin rakastetun farssin Charleyn täti. Ensi-ilta on 23. maaliskuuta ja näytöksiä on kaikkiaan 11. Kukin esitys on väliaikoineen parituntinen.

Vuonna 1892 kantaesityksensä saaneessa riehakkaassa komediassa roolihenkilöt joutuvat mitä uhkarohkeimpiin suorituksiin rakkaudesta ja rahanhimosta. Aikanaan Brandon Thomasin kirjoittamaa farssia esitettiin täysille katsojille vuosikaudet ja se on myös käännetty useille kielille; suomeksikin vuonna 1906. Näytelmästä on tehty myös lukuisia elokuvaversioita.

Tarinahan etenee niin, että nuoret opiskelijapojat (Charley ja Jack) päättävät pukea Jackin esiliinana toimivaksi Charleyn tädiksi voidakseen seurustella heilojensa kanssa, mutta rakkauden polut ovatkin mutkikkaat? Ja mitä tapahtuu, kun Charleyn täti itse saapuukin paikalle?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Markku Arokannon sovittama ja ohjaama versio rikkoo surutta käsityksemme sukupuolirooleista. Avioliittoja on solmittu niin rakkaudesta kuin rahasta, mutta myös seksuaalisuuden salaamiseksi. Ympäristön ja yhteiskunnan paine ovat pakottaneet homot ja lesbot solmimaan kulissiavioliittoja kautta aikain.

www.studiokrunikka.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!