Pietari: Gay Prideä kohtaan vihamielisyyttä

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

20.4.2010 Pietari: Sakinhivutusta kevään juhlijoille - luultiin homoiksi

Joukko nuoria halusi viime sunnuntaina iloita keväästä ja lähti liikkeelle Pietarin kaduille puhallellen saippuakuplia. Samanlaisia Dream Flash -kevättempauksia on ollut kaksi kertaa ennenkin. Juhlijoiden kimppuun hyökkäsi joukko uusnatsi-tyyppisiä nuoria miehiä. He luultavasti otaksuivat värikästä joukkoa homoiksi.

Juhlijajoukko oli n. 500 henkeä, pääasiassa teini-ikäisiä nuoria. Järjestäjä kertoi, että kyseessä oli täysin epäpoliittinen iloinen tapahtuma. Klo 16 aikaan kokoonnuttiin Gorkovskajan metroaseman ympäristöön. Hyökkääjiä oli n. 30. He iskivät juhlijajoukkoon ja pakenivat, kun näkivät OMONin joukkojen lähestyvän. Ainakin yksi saatiin pidätettyä.

Jotkut gayaktivistit olivat jo muutamaa päivää ennen mainostaneet tapahtumaa laatusanalla "gay friendly".Saippuakuplien värit näkyvät kaikissa sateenkaaren väreissä. Järjestäjät sen sijaan eivät halunneet tapahtumaansa mitään gay-leimaa. Nyt hieman kritisoidaan sitä, että jotkut halusivat muuttaa tapahtuman HLBTI-tapahtumaksi. Ilmeisesti ultraoikeistolaiset ja uusnatsien joukot huomasivat tämän ja sen takia hyökkkäsivät. Facebookista löytyi Stop Gay Parade -ryhmä.

OMON hajotti kevätjuhlan laittomana. Ihmiset jatkoivat kuitenkin saippuakuplien puhaltelemista."Pankaa kuplanne pois" vaati poliisi kvoaäänisautolla. Järjestäjien puolelta kommentoitiin, ettei kai kukaan voi kieltää kaupungilla kävelemistä. Yhteensä 30 saippuakupla-ihmistä vietiin poliisipiiriin. Viiden tunnin kuluttua heidät vapautettiin mukanaan sakkolappu. Syy: puiston ruohikolla kävely. Kolme tapahtumaa filmannutta pidätettiin myös. Kaksi heistä valitti poliisin väkivallasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Pietarin pride-työryhmä sanoutuu irti

Eilen Pietarin "virallinen" pride-työryhmä ilmoitti, että se ei hyväksy toisten järjestämän tapahtuman "valloittamista" pride-tapahtumaksi. Pride on poliittinen tapahtuma, jolle anotaan viranomaisluvat ja kaikki tietävät tarkalleen, mistä on kysymys. Nyt tietämättömät kevättapahtuman osanottajat joutuivat kärsimään.


Pietarin kommunistit vastustavat Pietarin Prideä

Pietarin ja Leningradin alueen kommunistit ovat ilmoittaneet vastustavansa gay pride -tapahtumaa Pietarissa kesäkuun 26. päivänä. Kommunistit sanovat vastustavansa tapahtumaa, vaikka länsimaiden veljespuolueilta on tullut kritiikkiä. Homoja ei pidä ahdistella lainsäädännöllä, mutta yhteiskunta torjuu sellaisten suhteiden esille tuomisen. Eläkööt miten haluavat, mutta älkööt julkisesti edistäkö sellaista elämäntapaa. Jos sellainen yleistyisi, siitä tulisi väestöongelma.

Lesbot eivät ole kommunistien mukaan yhtä inhottava näky. Heissä nähdään jopa jotain taiteellista. (googlen käännöskoneen käännöksen perusteella, liekö oikein käännetty, englanniksi ja tarkistettu saksaksi)

15.4.2010 Tukea ihmisoikeusasiamieheltä

Viime torstaina Pietarin ihmisoikeusasiamies Aleksei Kozyrev piti lehdistötilaisuuden, ja siinä hän lupasi Pietarin Priden osanottajille lakiapua, jos Pietarin pormestari kieltää pride-tapahtuman. Ihmisoikeusasiamiehen mukaan oikeus rauhanomaiseen mielenosoitukseen kuuluu kaikille, myös HLBTI-ihmisille. Nettissivulla päivämäärä on viime vuodelle, mutta se on ilmeisesti painovirhe.

http://www.spb-pride.ru/?p=news&id=9〈=en


25.2.2010 Kansallismieliset ja uskonnolliset järjestöt vaativat Pietarin Priden kieltämistä

Kansallismieliset ja uskonnolliset järjestöt Pietarissa vaativat Pietarin Priden kieltämistä. Avoimessa kirjeessä pormestarille vaaditaan kaikenlaisen homopropagandan lopettamista. Gay pride on heidän mukaansa homoseksuaalisuuspropagandaa. Se on epäluonnollista ja moraalinen synti. Järjestöjen mukaan alueen kymmenet miljoonat ihmiset pitävät homoutta samantapaisena moraalisena syntinä kuin murhaa. Homot harrastavat feikkirakkautta. Oikea rakkaus kuuluu miehen ja naisen välille. Vain perinteinen avioliitto tuottaa uutta elämää. Gay Pride on kuoleman propagandaa.

Sitä paitsi: 2010 on suuren isänmaallisen sodan voiton 65. merkkivuosi. Senkin takia gay pride on kiellettävä.

Avoimen kirjeen allekirjoittajat ovat äärioikeistosta, nationalisteista ja uskonnollisista piireistä. Mukana ovat mm. "ortodoksien kirkon intellektuaalit", Venäjän imperial movement ja "For Faith and Fatherland". Pride pidetäään 26. kesäkuuta 2010.


8.2.2010 Pietarissa Gay Pride kesäkuun lopulla

Pietarin Gay Priden valmsisteluryuhmää vetää HLBTI-aktivisti Maria Efremonkova. Hän kertoi tänään maanantaina, että jokaisella on oikeus järjestää julkinen tilaisuus. Moskovan aktivistit aloittivat tämän 2006. Nyt Pride järjestetään Pietarissa, ja kaikessa noudatetaan Venäjän lakia. Jos pride kielletään, mennään kaduille siitä huolimatta ja asiasta valitetaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Moskovalainen aktivisti Nikolai Aleksejev on ollut Pietarissa asiantuntijana. Moskovan Pride pidetään nyt viidennen kerran toukokuun 29. päivänä.

Interfax kertoi tänään, että Pietarin ihmisoikeusasiamies Aleksei Kozyrevin mielestä homojen pitää saada järjestää gay pride -tapahtuma Pietarissa. Venäjän laki sallii sen myös seksuaaliselta suuntautumiseltaan erilaisille ihmisille. Se on oikeus, joten kannattaa järjestää, sanoi Kozyrev. Hänen mielestään Moskovassa ollaan liian tiukkapipoisia. Moskova toimii omaksi vahingokseen.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!